Zgjedhimi i foljes proceed në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes proceed në anglisht.

Zgjedhimi e foljes proceed në kohën e tashme

Present Tense

 • I proceed
 • you proceed
 • he|she|it proceeds
 • we proceed
 • you proceed
 • they proceed

Present Continuous

 • I am proceeding
 • you are proceeding
 • he|she|it is proceeding
 • we are proceeding
 • you are proceeding
 • they are proceeding

Present Perfect

 • I have proceeded
 • you have proceeded
 • he|she|it has proceeded
 • we have proceeded
 • you have proceeded
 • they have proceeded

Present Perfect Continuous

 • I have been proceeding
 • you have been proceeding
 • he|she|it has been proceeding
 • we have been proceeding
 • you have been proceeding
 • they have been proceeding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes proceed në kohët e shkuara

Simple past

 • I proceeded
 • you proceeded
 • he|she|it proceeded
 • we proceeded
 • you proceeded
 • they proceeded

Past continuous

 • I was proceeding
 • you were proceeding
 • he|she|it was proceeding
 • we were proceeding
 • you were proceeding
 • they were proceeding

Past perfect

 • I had proceeded
 • you had proceeded
 • he|she|it had proceeded
 • we had proceeded
 • you had proceeded
 • they had proceeded

Past perfect continuous

 • I had been proceeding
 • you had been proceeding
 • he|she|it had been proceeding
 • we had been proceeding
 • you had been proceeding
 • they had been proceeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes proceed në kohët e ardhshme

Future

 • I will proceed
 • you will proceed
 • he|she|it will proceed
 • we will proceed
 • you will proceed
 • they will proceed

Future continuous

 • I will be proceeding
 • you will be proceeding
 • he|she|it will be proceeding
 • we will be proceeding
 • you will be proceeding
 • they will be proceeding

Future perfect

 • I will have proceeded
 • you will have proceeded
 • he|she|it will have proceeded
 • we will have proceeded
 • you will have proceeded
 • they will have proceeded

Future perfect continuous

 • I will have been proceeding
 • you will have been proceeding
 • he|she|it will have been proceeding
 • we will have been proceeding
 • you will have been proceeding
 • they will have been proceeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen proceed

Present participle

 • proceeding

Past participle

 • proceeded

Perfect Participle

 • having proceeded

Imperative në anglisht, për foljen proceed

Imperative

 • proceed
 • let's proceed
 • proceed

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blackguard monotonize nid-nod predicate privateer probe process profane randomize rightsize softland