Zgjedhimi i foljes tallage në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tallage në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tallage në kohën e tashme

Present Tense

 • I tallage
 • you tallage
 • he|she|it tallages
 • we tallage
 • you tallage
 • they tallage

Present Continuous

 • I am tallaging
 • you are tallaging
 • he|she|it is tallaging
 • we are tallaging
 • you are tallaging
 • they are tallaging

Present Perfect

 • I have tallaged
 • you have tallaged
 • he|she|it has tallaged
 • we have tallaged
 • you have tallaged
 • they have tallaged

Present Perfect Continuous

 • I have been tallaging
 • you have been tallaging
 • he|she|it has been tallaging
 • we have been tallaging
 • you have been tallaging
 • they have been tallaging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tallage në kohët e shkuara

Simple past

 • I tallaged
 • you tallaged
 • he|she|it tallaged
 • we tallaged
 • you tallaged
 • they tallaged

Past continuous

 • I was tallaging
 • you were tallaging
 • he|she|it was tallaging
 • we were tallaging
 • you were tallaging
 • they were tallaging

Past perfect

 • I had tallaged
 • you had tallaged
 • he|she|it had tallaged
 • we had tallaged
 • you had tallaged
 • they had tallaged

Past perfect continuous

 • I had been tallaging
 • you had been tallaging
 • he|she|it had been tallaging
 • we had been tallaging
 • you had been tallaging
 • they had been tallaging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tallage në kohët e ardhshme

Future

 • I will tallage
 • you will tallage
 • he|she|it will tallage
 • we will tallage
 • you will tallage
 • they will tallage

Future continuous

 • I will be tallaging
 • you will be tallaging
 • he|she|it will be tallaging
 • we will be tallaging
 • you will be tallaging
 • they will be tallaging

Future perfect

 • I will have tallaged
 • you will have tallaged
 • he|she|it will have tallaged
 • we will have tallaged
 • you will have tallaged
 • they will have tallaged

Future perfect continuous

 • I will have been tallaging
 • you will have been tallaging
 • he|she|it will have been tallaging
 • we will have been tallaging
 • you will have been tallaging
 • they will have been tallaging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tallage

Present participle

 • tallaging

Past participle

 • tallaged

Perfect Participle

 • having tallaged

Imperative në anglisht, për foljen tallage

Imperative

 • tallage
 • let's tallage
 • tallage

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: clem embarrass search shoogle swab tail talk tallow tangle tooth vow