Zgjedhimi i foljes tooth në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tooth në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tooth në kohën e tashme

Present Tense

 • I tooth
 • you tooth
 • he|she|it tooths
 • we tooth
 • you tooth
 • they tooth

Present Continuous

 • I am toothing
 • you are toothing
 • he|she|it is toothing
 • we are toothing
 • you are toothing
 • they are toothing

Present Perfect

 • I have toothed
 • you have toothed
 • he|she|it has toothed
 • we have toothed
 • you have toothed
 • they have toothed

Present Perfect Continuous

 • I have been toothing
 • you have been toothing
 • he|she|it has been toothing
 • we have been toothing
 • you have been toothing
 • they have been toothing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tooth në kohët e shkuara

Simple past

 • I toothed
 • you toothed
 • he|she|it toothed
 • we toothed
 • you toothed
 • they toothed

Past continuous

 • I was toothing
 • you were toothing
 • he|she|it was toothing
 • we were toothing
 • you were toothing
 • they were toothing

Past perfect

 • I had toothed
 • you had toothed
 • he|she|it had toothed
 • we had toothed
 • you had toothed
 • they had toothed

Past perfect continuous

 • I had been toothing
 • you had been toothing
 • he|she|it had been toothing
 • we had been toothing
 • you had been toothing
 • they had been toothing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tooth në kohët e ardhshme

Future

 • I will tooth
 • you will tooth
 • he|she|it will tooth
 • we will tooth
 • you will tooth
 • they will tooth

Future continuous

 • I will be toothing
 • you will be toothing
 • he|she|it will be toothing
 • we will be toothing
 • you will be toothing
 • they will be toothing

Future perfect

 • I will have toothed
 • you will have toothed
 • he|she|it will have toothed
 • we will have toothed
 • you will have toothed
 • they will have toothed

Future perfect continuous

 • I will have been toothing
 • you will have been toothing
 • he|she|it will have been toothing
 • we will have been toothing
 • you will have been toothing
 • they will have been toothing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tooth

Present participle

 • toothing

Past participle

 • toothed

Perfect Participle

 • having toothed

Imperative në anglisht, për foljen tooth

Imperative

 • tooth
 • let's tooth
 • tooth

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: conform eulogise sile smack throb tone toot tootle torture unbosom womanize