Zgjedhimi i foljes talk në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes talk në anglisht.

Zgjedhimi e foljes talk në kohën e tashme

Present Tense

 • I talk
 • you talk
 • he|she|it talks
 • we talk
 • you talk
 • they talk

Present Continuous

 • I am talking
 • you are talking
 • he|she|it is talking
 • we are talking
 • you are talking
 • they are talking

Present Perfect

 • I have talked
 • you have talked
 • he|she|it has talked
 • we have talked
 • you have talked
 • they have talked

Present Perfect Continuous

 • I have been talking
 • you have been talking
 • he|she|it has been talking
 • we have been talking
 • you have been talking
 • they have been talking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes talk në kohët e shkuara

Simple past

 • I talked
 • you talked
 • he|she|it talked
 • we talked
 • you talked
 • they talked

Past continuous

 • I was talking
 • you were talking
 • he|she|it was talking
 • we were talking
 • you were talking
 • they were talking

Past perfect

 • I had talked
 • you had talked
 • he|she|it had talked
 • we had talked
 • you had talked
 • they had talked

Past perfect continuous

 • I had been talking
 • you had been talking
 • he|she|it had been talking
 • we had been talking
 • you had been talking
 • they had been talking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes talk në kohët e ardhshme

Future

 • I will talk
 • you will talk
 • he|she|it will talk
 • we will talk
 • you will talk
 • they will talk

Future continuous

 • I will be talking
 • you will be talking
 • he|she|it will be talking
 • we will be talking
 • you will be talking
 • they will be talking

Future perfect

 • I will have talked
 • you will have talked
 • he|she|it will have talked
 • we will have talked
 • you will have talked
 • they will have talked

Future perfect continuous

 • I will have been talking
 • you will have been talking
 • he|she|it will have been talking
 • we will have been talking
 • you will have been talking
 • they will have been talking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen talk

Present participle

 • talking

Past participle

 • talked

Perfect Participle

 • having talked

Imperative në anglisht, për foljen talk

Imperative

 • talk
 • let's talk
 • talk

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cleck embark sear shoo suture tag talc tallage tan toot vouchsafe