Zgjedhimi i foljes spotlight në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes spotlight në anglisht.

Zgjedhimi e foljes spotlight në kohën e tashme

Present Tense

 • I spotlight
 • you spotlight
 • he|she|it spotlights
 • we spotlight
 • you spotlight
 • they spotlight

Present Continuous

 • I am spotlighting
 • you are spotlighting
 • he|she|it is spotlighting
 • we are spotlighting
 • you are spotlighting
 • they are spotlighting

Present Perfect

 • I have spotlit/spotlighted
 • you have spotlit/spotlighted
 • he|she|it has spotlit/spotlighted
 • we have spotlit/spotlighted
 • you have spotlit/spotlighted
 • they have spotlit/spotlighted

Present Perfect Continuous

 • I have been spotlighting
 • you have been spotlighting
 • he|she|it has been spotlighting
 • we have been spotlighting
 • you have been spotlighting
 • they have been spotlighting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes spotlight në kohët e shkuara

Simple past

 • I spotlit/spotlighted
 • you spotlit/spotlighted
 • he|she|it spotlit/spotlighted
 • we spotlit/spotlighted
 • you spotlit/spotlighted
 • they spotlit/spotlighted

Past continuous

 • I was spotlighting
 • you were spotlighting
 • he|she|it was spotlighting
 • we were spotlighting
 • you were spotlighting
 • they were spotlighting

Past perfect

 • I had spotlit/spotlighted
 • you had spotlit/spotlighted
 • he|she|it had spotlit/spotlighted
 • we had spotlit/spotlighted
 • you had spotlit/spotlighted
 • they had spotlit/spotlighted

Past perfect continuous

 • I had been spotlighting
 • you had been spotlighting
 • he|she|it had been spotlighting
 • we had been spotlighting
 • you had been spotlighting
 • they had been spotlighting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes spotlight në kohët e ardhshme

Future

 • I will spotlight
 • you will spotlight
 • he|she|it will spotlight
 • we will spotlight
 • you will spotlight
 • they will spotlight

Future continuous

 • I will be spotlighting
 • you will be spotlighting
 • he|she|it will be spotlighting
 • we will be spotlighting
 • you will be spotlighting
 • they will be spotlighting

Future perfect

 • I will have spotlit/spotlighted
 • you will have spotlit/spotlighted
 • he|she|it will have spotlit/spotlighted
 • we will have spotlit/spotlighted
 • you will have spotlit/spotlighted
 • they will have spotlit/spotlighted

Future perfect continuous

 • I will have been spotlighting
 • you will have been spotlighting
 • he|she|it will have been spotlighting
 • we will have been spotlighting
 • you will have been spotlighting
 • they will have been spotlighting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen spotlight

Present participle

 • spotlighting

Past participle

 • spotlit/spotlighted

Perfect Participle

 • having spotlit/spotlighted

Imperative në anglisht, për foljen spotlight

Imperative

 • spotlight
 • let's spotlight
 • spotlight

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: brey dimidiate repone revitalise sovietize spoon-feed spot-weld spouse sprig stump tremble yacht