Zgjedhimi i foljes sovietize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sovietize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sovietize në kohën e tashme

Present Tense

 • I sovietize
 • you sovietize
 • he|she|it sovietizes
 • we sovietize
 • you sovietize
 • they sovietize

Present Continuous

 • I am sovietizing
 • you are sovietizing
 • he|she|it is sovietizing
 • we are sovietizing
 • you are sovietizing
 • they are sovietizing

Present Perfect

 • I have sovietized
 • you have sovietized
 • he|she|it has sovietized
 • we have sovietized
 • you have sovietized
 • they have sovietized

Present Perfect Continuous

 • I have been sovietizing
 • you have been sovietizing
 • he|she|it has been sovietizing
 • we have been sovietizing
 • you have been sovietizing
 • they have been sovietizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sovietize në kohët e shkuara

Simple past

 • I sovietized
 • you sovietized
 • he|she|it sovietized
 • we sovietized
 • you sovietized
 • they sovietized

Past continuous

 • I was sovietizing
 • you were sovietizing
 • he|she|it was sovietizing
 • we were sovietizing
 • you were sovietizing
 • they were sovietizing

Past perfect

 • I had sovietized
 • you had sovietized
 • he|she|it had sovietized
 • we had sovietized
 • you had sovietized
 • they had sovietized

Past perfect continuous

 • I had been sovietizing
 • you had been sovietizing
 • he|she|it had been sovietizing
 • we had been sovietizing
 • you had been sovietizing
 • they had been sovietizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sovietize në kohët e ardhshme

Future

 • I will sovietize
 • you will sovietize
 • he|she|it will sovietize
 • we will sovietize
 • you will sovietize
 • they will sovietize

Future continuous

 • I will be sovietizing
 • you will be sovietizing
 • he|she|it will be sovietizing
 • we will be sovietizing
 • you will be sovietizing
 • they will be sovietizing

Future perfect

 • I will have sovietized
 • you will have sovietized
 • he|she|it will have sovietized
 • we will have sovietized
 • you will have sovietized
 • they will have sovietized

Future perfect continuous

 • I will have been sovietizing
 • you will have been sovietizing
 • he|she|it will have been sovietizing
 • we will have been sovietizing
 • you will have been sovietizing
 • they will have been sovietizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sovietize

Present participle

 • sovietizing

Past participle

 • sovietized

Perfect Participle

 • having sovietized

Imperative në anglisht, për foljen sovietize

Imperative

 • sovietize
 • let's sovietize
 • sovietize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bong despoil rekindle resit sneer sough souse sow spancel stint tot wind