Zgjedhimi i foljes sort në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sort në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sort në kohën e tashme

Present Tense

 • I sort
 • you sort
 • he|she|it sorts
 • we sort
 • you sort
 • they sort

Present Continuous

 • I am sorting
 • you are sorting
 • he|she|it is sorting
 • we are sorting
 • you are sorting
 • they are sorting

Present Perfect

 • I have sorted
 • you have sorted
 • he|she|it has sorted
 • we have sorted
 • you have sorted
 • they have sorted

Present Perfect Continuous

 • I have been sorting
 • you have been sorting
 • he|she|it has been sorting
 • we have been sorting
 • you have been sorting
 • they have been sorting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sort në kohët e shkuara

Simple past

 • I sorted
 • you sorted
 • he|she|it sorted
 • we sorted
 • you sorted
 • they sorted

Past continuous

 • I was sorting
 • you were sorting
 • he|she|it was sorting
 • we were sorting
 • you were sorting
 • they were sorting

Past perfect

 • I had sorted
 • you had sorted
 • he|she|it had sorted
 • we had sorted
 • you had sorted
 • they had sorted

Past perfect continuous

 • I had been sorting
 • you had been sorting
 • he|she|it had been sorting
 • we had been sorting
 • you had been sorting
 • they had been sorting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sort në kohët e ardhshme

Future

 • I will sort
 • you will sort
 • he|she|it will sort
 • we will sort
 • you will sort
 • they will sort

Future continuous

 • I will be sorting
 • you will be sorting
 • he|she|it will be sorting
 • we will be sorting
 • you will be sorting
 • they will be sorting

Future perfect

 • I will have sorted
 • you will have sorted
 • he|she|it will have sorted
 • we will have sorted
 • you will have sorted
 • they will have sorted

Future perfect continuous

 • I will have been sorting
 • you will have been sorting
 • he|she|it will have been sorting
 • we will have been sorting
 • you will have been sorting
 • they will have been sorting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sort

Present participle

 • sorting

Past participle

 • sorted

Perfect Participle

 • having sorted

Imperative në anglisht, për foljen sort

Imperative

 • sort
 • let's sort
 • sort

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: boogie desire reissue resettle snake soot sorrow sortie sow stifle topdress wilder