Zgjedhimi i foljes soot në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes soot në anglisht.

Zgjedhimi e foljes soot në kohën e tashme

Present Tense

 • I soot
 • you soot
 • he|she|it soots
 • we soot
 • you soot
 • they soot

Present Continuous

 • I am sooting
 • you are sooting
 • he|she|it is sooting
 • we are sooting
 • you are sooting
 • they are sooting

Present Perfect

 • I have sooted
 • you have sooted
 • he|she|it has sooted
 • we have sooted
 • you have sooted
 • they have sooted

Present Perfect Continuous

 • I have been sooting
 • you have been sooting
 • he|she|it has been sooting
 • we have been sooting
 • you have been sooting
 • they have been sooting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes soot në kohët e shkuara

Simple past

 • I sooted
 • you sooted
 • he|she|it sooted
 • we sooted
 • you sooted
 • they sooted

Past continuous

 • I was sooting
 • you were sooting
 • he|she|it was sooting
 • we were sooting
 • you were sooting
 • they were sooting

Past perfect

 • I had sooted
 • you had sooted
 • he|she|it had sooted
 • we had sooted
 • you had sooted
 • they had sooted

Past perfect continuous

 • I had been sooting
 • you had been sooting
 • he|she|it had been sooting
 • we had been sooting
 • you had been sooting
 • they had been sooting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes soot në kohët e ardhshme

Future

 • I will soot
 • you will soot
 • he|she|it will soot
 • we will soot
 • you will soot
 • they will soot

Future continuous

 • I will be sooting
 • you will be sooting
 • he|she|it will be sooting
 • we will be sooting
 • you will be sooting
 • they will be sooting

Future perfect

 • I will have sooted
 • you will have sooted
 • he|she|it will have sooted
 • we will have sooted
 • you will have sooted
 • they will have sooted

Future perfect continuous

 • I will have been sooting
 • you will have been sooting
 • he|she|it will have been sooting
 • we will have been sooting
 • you will have been sooting
 • they will have been sooting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen soot

Present participle

 • sooting

Past participle

 • sooted

Perfect Participle

 • having sooted

Imperative në anglisht, për foljen soot

Imperative

 • soot
 • let's soot
 • soot

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bobsleigh desert reinstitute reseat smuggle solo sonnet soothe sound stickle tongue-lash widen