Zgjedhimi i foljes sail në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sail në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sail në kohën e tashme

Present Tense

 • I sail
 • you sail
 • he|she|it sails
 • we sail
 • you sail
 • they sail

Present Continuous

 • I am sailing
 • you are sailing
 • he|she|it is sailing
 • we are sailing
 • you are sailing
 • they are sailing

Present Perfect

 • I have sailed
 • you have sailed
 • he|she|it has sailed
 • we have sailed
 • you have sailed
 • they have sailed

Present Perfect Continuous

 • I have been sailing
 • you have been sailing
 • he|she|it has been sailing
 • we have been sailing
 • you have been sailing
 • they have been sailing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sail në kohët e shkuara

Simple past

 • I sailed
 • you sailed
 • he|she|it sailed
 • we sailed
 • you sailed
 • they sailed

Past continuous

 • I was sailing
 • you were sailing
 • he|she|it was sailing
 • we were sailing
 • you were sailing
 • they were sailing

Past perfect

 • I had sailed
 • you had sailed
 • he|she|it had sailed
 • we had sailed
 • you had sailed
 • they had sailed

Past perfect continuous

 • I had been sailing
 • you had been sailing
 • he|she|it had been sailing
 • we had been sailing
 • you had been sailing
 • they had been sailing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sail në kohët e ardhshme

Future

 • I will sail
 • you will sail
 • he|she|it will sail
 • we will sail
 • you will sail
 • they will sail

Future continuous

 • I will be sailing
 • you will be sailing
 • he|she|it will be sailing
 • we will be sailing
 • you will be sailing
 • they will be sailing

Future perfect

 • I will have sailed
 • you will have sailed
 • he|she|it will have sailed
 • we will have sailed
 • you will have sailed
 • they will have sailed

Future perfect continuous

 • I will have been sailing
 • you will have been sailing
 • he|she|it will have been sailing
 • we will have been sailing
 • you will have been sailing
 • they will have been sailing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sail

Present participle

 • sailing

Past participle

 • sailed

Perfect Participle

 • having sailed

Imperative në anglisht, për foljen sail

Imperative

 • sail
 • let's sail
 • sail

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: africanize constellate pouch procreate rodomontade sack sag sain salvage serenade squirm travesty