Zgjedhimi i foljes sack në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sack në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sack në kohën e tashme

Present Tense

 • I sack
 • you sack
 • he|she|it sacks
 • we sack
 • you sack
 • they sack

Present Continuous

 • I am sacking
 • you are sacking
 • he|she|it is sacking
 • we are sacking
 • you are sacking
 • they are sacking

Present Perfect

 • I have sacked
 • you have sacked
 • he|she|it has sacked
 • we have sacked
 • you have sacked
 • they have sacked

Present Perfect Continuous

 • I have been sacking
 • you have been sacking
 • he|she|it has been sacking
 • we have been sacking
 • you have been sacking
 • they have been sacking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sack në kohët e shkuara

Simple past

 • I sacked
 • you sacked
 • he|she|it sacked
 • we sacked
 • you sacked
 • they sacked

Past continuous

 • I was sacking
 • you were sacking
 • he|she|it was sacking
 • we were sacking
 • you were sacking
 • they were sacking

Past perfect

 • I had sacked
 • you had sacked
 • he|she|it had sacked
 • we had sacked
 • you had sacked
 • they had sacked

Past perfect continuous

 • I had been sacking
 • you had been sacking
 • he|she|it had been sacking
 • we had been sacking
 • you had been sacking
 • they had been sacking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sack në kohët e ardhshme

Future

 • I will sack
 • you will sack
 • he|she|it will sack
 • we will sack
 • you will sack
 • they will sack

Future continuous

 • I will be sacking
 • you will be sacking
 • he|she|it will be sacking
 • we will be sacking
 • you will be sacking
 • they will be sacking

Future perfect

 • I will have sacked
 • you will have sacked
 • he|she|it will have sacked
 • we will have sacked
 • you will have sacked
 • they will have sacked

Future perfect continuous

 • I will have been sacking
 • you will have been sacking
 • he|she|it will have been sacking
 • we will have been sacking
 • you will have been sacking
 • they will have been sacking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sack

Present participle

 • sacking

Past participle

 • sacked

Perfect Participle

 • having sacked

Imperative në anglisht, për foljen sack

Imperative

 • sack
 • let's sack
 • sack

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: afflict consign pot-roast probate roar rust saccharize sacrifice salaam separate squeal trape