Zgjedhimi i foljes overture në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes overture në anglisht.

Zgjedhimi e foljes overture në kohën e tashme

Present Tense

 • I overture
 • you overture
 • he|she|it overtures
 • we overture
 • you overture
 • they overture

Present Continuous

 • I am overturing
 • you are overturing
 • he|she|it is overturing
 • we are overturing
 • you are overturing
 • they are overturing

Present Perfect

 • I have overtured
 • you have overtured
 • he|she|it has overtured
 • we have overtured
 • you have overtured
 • they have overtured

Present Perfect Continuous

 • I have been overturing
 • you have been overturing
 • he|she|it has been overturing
 • we have been overturing
 • you have been overturing
 • they have been overturing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes overture në kohët e shkuara

Simple past

 • I overtured
 • you overtured
 • he|she|it overtured
 • we overtured
 • you overtured
 • they overtured

Past continuous

 • I was overturing
 • you were overturing
 • he|she|it was overturing
 • we were overturing
 • you were overturing
 • they were overturing

Past perfect

 • I had overtured
 • you had overtured
 • he|she|it had overtured
 • we had overtured
 • you had overtured
 • they had overtured

Past perfect continuous

 • I had been overturing
 • you had been overturing
 • he|she|it had been overturing
 • we had been overturing
 • you had been overturing
 • they had been overturing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes overture në kohët e ardhshme

Future

 • I will overture
 • you will overture
 • he|she|it will overture
 • we will overture
 • you will overture
 • they will overture

Future continuous

 • I will be overturing
 • you will be overturing
 • he|she|it will be overturing
 • we will be overturing
 • you will be overturing
 • they will be overturing

Future perfect

 • I will have overtured
 • you will have overtured
 • he|she|it will have overtured
 • we will have overtured
 • you will have overtured
 • they will have overtured

Future perfect continuous

 • I will have been overturing
 • you will have been overturing
 • he|she|it will have been overturing
 • we will have been overturing
 • you will have been overturing
 • they will have been overturing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen overture

Present participle

 • overturing

Past participle

 • overtured

Perfect Participle

 • having overtured

Imperative në anglisht, për foljen overture

Imperative

 • overture
 • let's overture
 • overture

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: advertize kink liberalize overdrive overthink overtrump overturn overwork phosphoresce rally saturate whop