Zgjedhimi i foljes liberalize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes liberalize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes liberalize në kohën e tashme

Present Tense

 • I liberalize
 • you liberalize
 • he|she|it liberalizes
 • we liberalize
 • you liberalize
 • they liberalize

Present Continuous

 • I am liberalizing
 • you are liberalizing
 • he|she|it is liberalizing
 • we are liberalizing
 • you are liberalizing
 • they are liberalizing

Present Perfect

 • I have liberalized
 • you have liberalized
 • he|she|it has liberalized
 • we have liberalized
 • you have liberalized
 • they have liberalized

Present Perfect Continuous

 • I have been liberalizing
 • you have been liberalizing
 • he|she|it has been liberalizing
 • we have been liberalizing
 • you have been liberalizing
 • they have been liberalizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes liberalize në kohët e shkuara

Simple past

 • I liberalized
 • you liberalized
 • he|she|it liberalized
 • we liberalized
 • you liberalized
 • they liberalized

Past continuous

 • I was liberalizing
 • you were liberalizing
 • he|she|it was liberalizing
 • we were liberalizing
 • you were liberalizing
 • they were liberalizing

Past perfect

 • I had liberalized
 • you had liberalized
 • he|she|it had liberalized
 • we had liberalized
 • you had liberalized
 • they had liberalized

Past perfect continuous

 • I had been liberalizing
 • you had been liberalizing
 • he|she|it had been liberalizing
 • we had been liberalizing
 • you had been liberalizing
 • they had been liberalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes liberalize në kohët e ardhshme

Future

 • I will liberalize
 • you will liberalize
 • he|she|it will liberalize
 • we will liberalize
 • you will liberalize
 • they will liberalize

Future continuous

 • I will be liberalizing
 • you will be liberalizing
 • he|she|it will be liberalizing
 • we will be liberalizing
 • you will be liberalizing
 • they will be liberalizing

Future perfect

 • I will have liberalized
 • you will have liberalized
 • he|she|it will have liberalized
 • we will have liberalized
 • you will have liberalized
 • they will have liberalized

Future perfect continuous

 • I will have been liberalizing
 • you will have been liberalizing
 • he|she|it will have been liberalizing
 • we will have been liberalizing
 • you will have been liberalizing
 • they will have been liberalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen liberalize

Present participle

 • liberalizing

Past participle

 • liberalized

Perfect Participle

 • having liberalized

Imperative në anglisht, për foljen liberalize

Imperative

 • liberalize
 • let's liberalize
 • liberalize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: grade harangue lambast levigate liberalise liberate light maximize over-simplify prop te-hee