Zgjedhimi i foljes advertize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes advertize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes advertize në kohën e tashme

Present Tense

 • I advertize
 • you advertize
 • he|she|it advertizes
 • we advertize
 • you advertize
 • they advertize

Present Continuous

 • I am advertizing
 • you are advertizing
 • he|she|it is advertizing
 • we are advertizing
 • you are advertizing
 • they are advertizing

Present Perfect

 • I have advertized
 • you have advertized
 • he|she|it has advertized
 • we have advertized
 • you have advertized
 • they have advertized

Present Perfect Continuous

 • I have been advertizing
 • you have been advertizing
 • he|she|it has been advertizing
 • we have been advertizing
 • you have been advertizing
 • they have been advertizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes advertize në kohët e shkuara

Simple past

 • I advertized
 • you advertized
 • he|she|it advertized
 • we advertized
 • you advertized
 • they advertized

Past continuous

 • I was advertizing
 • you were advertizing
 • he|she|it was advertizing
 • we were advertizing
 • you were advertizing
 • they were advertizing

Past perfect

 • I had advertized
 • you had advertized
 • he|she|it had advertized
 • we had advertized
 • you had advertized
 • they had advertized

Past perfect continuous

 • I had been advertizing
 • you had been advertizing
 • he|she|it had been advertizing
 • we had been advertizing
 • you had been advertizing
 • they had been advertizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes advertize në kohët e ardhshme

Future

 • I will advertize
 • you will advertize
 • he|she|it will advertize
 • we will advertize
 • you will advertize
 • they will advertize

Future continuous

 • I will be advertizing
 • you will be advertizing
 • he|she|it will be advertizing
 • we will be advertizing
 • you will be advertizing
 • they will be advertizing

Future perfect

 • I will have advertized
 • you will have advertized
 • he|she|it will have advertized
 • we will have advertized
 • you will have advertized
 • they will have advertized

Future perfect continuous

 • I will have been advertizing
 • you will have been advertizing
 • he|she|it will have been advertizing
 • we will have been advertizing
 • you will have been advertizing
 • they will have been advertizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen advertize

Present participle

 • advertizing

Past participle

 • advertized

Perfect Participle

 • having advertized

Imperative në anglisht, për foljen advertize

Imperative

 • advertize
 • let's advertize
 • advertize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abstract adulterate advertise advise affix ascertain brook contrive glom misdoubt