Zgjedhimi i foljes mire në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mire në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mire në kohën e tashme

Present Tense

 • I mire
 • you mire
 • he|she|it mires
 • we mire
 • you mire
 • they mire

Present Continuous

 • I am miring
 • you are miring
 • he|she|it is miring
 • we are miring
 • you are miring
 • they are miring

Present Perfect

 • I have mired
 • you have mired
 • he|she|it has mired
 • we have mired
 • you have mired
 • they have mired

Present Perfect Continuous

 • I have been miring
 • you have been miring
 • he|she|it has been miring
 • we have been miring
 • you have been miring
 • they have been miring

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mire në kohët e shkuara

Simple past

 • I mired
 • you mired
 • he|she|it mired
 • we mired
 • you mired
 • they mired

Past continuous

 • I was miring
 • you were miring
 • he|she|it was miring
 • we were miring
 • you were miring
 • they were miring

Past perfect

 • I had mired
 • you had mired
 • he|she|it had mired
 • we had mired
 • you had mired
 • they had mired

Past perfect continuous

 • I had been miring
 • you had been miring
 • he|she|it had been miring
 • we had been miring
 • you had been miring
 • they had been miring

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mire në kohët e ardhshme

Future

 • I will mire
 • you will mire
 • he|she|it will mire
 • we will mire
 • you will mire
 • they will mire

Future continuous

 • I will be miring
 • you will be miring
 • he|she|it will be miring
 • we will be miring
 • you will be miring
 • they will be miring

Future perfect

 • I will have mired
 • you will have mired
 • he|she|it will have mired
 • we will have mired
 • you will have mired
 • they will have mired

Future perfect continuous

 • I will have been miring
 • you will have been miring
 • he|she|it will have been miring
 • we will have been miring
 • you will have been miring
 • they will have been miring

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mire

Present participle

 • miring

Past participle

 • mired

Perfect Participle

 • having mired

Imperative në anglisht, për foljen mire

Imperative

 • mire
 • let's mire
 • mire

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hospitalise imply mediate minify minute mirror miscall nauseate pestle recommence truant