Zgjedhimi i foljes minute në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes minute në anglisht.

Zgjedhimi e foljes minute në kohën e tashme

Present Tense

 • I minute
 • you minute
 • he|she|it minutes
 • we minute
 • you minute
 • they minute

Present Continuous

 • I am minuting
 • you are minuting
 • he|she|it is minuting
 • we are minuting
 • you are minuting
 • they are minuting

Present Perfect

 • I have minuted
 • you have minuted
 • he|she|it has minuted
 • we have minuted
 • you have minuted
 • they have minuted

Present Perfect Continuous

 • I have been minuting
 • you have been minuting
 • he|she|it has been minuting
 • we have been minuting
 • you have been minuting
 • they have been minuting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes minute në kohët e shkuara

Simple past

 • I minuted
 • you minuted
 • he|she|it minuted
 • we minuted
 • you minuted
 • they minuted

Past continuous

 • I was minuting
 • you were minuting
 • he|she|it was minuting
 • we were minuting
 • you were minuting
 • they were minuting

Past perfect

 • I had minuted
 • you had minuted
 • he|she|it had minuted
 • we had minuted
 • you had minuted
 • they had minuted

Past perfect continuous

 • I had been minuting
 • you had been minuting
 • he|she|it had been minuting
 • we had been minuting
 • you had been minuting
 • they had been minuting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes minute në kohët e ardhshme

Future

 • I will minute
 • you will minute
 • he|she|it will minute
 • we will minute
 • you will minute
 • they will minute

Future continuous

 • I will be minuting
 • you will be minuting
 • he|she|it will be minuting
 • we will be minuting
 • you will be minuting
 • they will be minuting

Future perfect

 • I will have minuted
 • you will have minuted
 • he|she|it will have minuted
 • we will have minuted
 • you will have minuted
 • they will have minuted

Future perfect continuous

 • I will have been minuting
 • you will have been minuting
 • he|she|it will have been minuting
 • we will have been minuting
 • you will have been minuting
 • they will have been minuting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen minute

Present participle

 • minuting

Past participle

 • minuted

Perfect Participle

 • having minuted

Imperative në anglisht, për foljen minute

Imperative

 • minute
 • let's minute
 • minute

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hose implore meddle miniaturize mint mire miscalculate naturalize pester recollect trowel