Zgjedhimi i foljes mediate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes mediate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes mediate në kohën e tashme

Present Tense

 • I mediate
 • you mediate
 • he|she|it mediates
 • we mediate
 • you mediate
 • they mediate

Present Continuous

 • I am mediating
 • you are mediating
 • he|she|it is mediating
 • we are mediating
 • you are mediating
 • they are mediating

Present Perfect

 • I have mediated
 • you have mediated
 • he|she|it has mediated
 • we have mediated
 • you have mediated
 • they have mediated

Present Perfect Continuous

 • I have been mediating
 • you have been mediating
 • he|she|it has been mediating
 • we have been mediating
 • you have been mediating
 • they have been mediating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes mediate në kohët e shkuara

Simple past

 • I mediated
 • you mediated
 • he|she|it mediated
 • we mediated
 • you mediated
 • they mediated

Past continuous

 • I was mediating
 • you were mediating
 • he|she|it was mediating
 • we were mediating
 • you were mediating
 • they were mediating

Past perfect

 • I had mediated
 • you had mediated
 • he|she|it had mediated
 • we had mediated
 • you had mediated
 • they had mediated

Past perfect continuous

 • I had been mediating
 • you had been mediating
 • he|she|it had been mediating
 • we had been mediating
 • you had been mediating
 • they had been mediating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes mediate në kohët e ardhshme

Future

 • I will mediate
 • you will mediate
 • he|she|it will mediate
 • we will mediate
 • you will mediate
 • they will mediate

Future continuous

 • I will be mediating
 • you will be mediating
 • he|she|it will be mediating
 • we will be mediating
 • you will be mediating
 • they will be mediating

Future perfect

 • I will have mediated
 • you will have mediated
 • he|she|it will have mediated
 • we will have mediated
 • you will have mediated
 • they will have mediated

Future perfect continuous

 • I will have been mediating
 • you will have been mediating
 • he|she|it will have been mediating
 • we will have been mediating
 • you will have been mediating
 • they will have been mediating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen mediate

Present participle

 • mediating

Past participle

 • mediated

Perfect Participle

 • having mediated

Imperative në anglisht, për foljen mediate

Imperative

 • mediate
 • let's mediate
 • mediate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hibernate hydrolyze maledict means-test meddle mediatize melt mothball patter re-fund transfer