Zgjedhimi i foljes meddle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes meddle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes meddle në kohën e tashme

Present Tense

 • I meddle
 • you meddle
 • he|she|it meddles
 • we meddle
 • you meddle
 • they meddle

Present Continuous

 • I am meddling
 • you are meddling
 • he|she|it is meddling
 • we are meddling
 • you are meddling
 • they are meddling

Present Perfect

 • I have meddled
 • you have meddled
 • he|she|it has meddled
 • we have meddled
 • you have meddled
 • they have meddled

Present Perfect Continuous

 • I have been meddling
 • you have been meddling
 • he|she|it has been meddling
 • we have been meddling
 • you have been meddling
 • they have been meddling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes meddle në kohët e shkuara

Simple past

 • I meddled
 • you meddled
 • he|she|it meddled
 • we meddled
 • you meddled
 • they meddled

Past continuous

 • I was meddling
 • you were meddling
 • he|she|it was meddling
 • we were meddling
 • you were meddling
 • they were meddling

Past perfect

 • I had meddled
 • you had meddled
 • he|she|it had meddled
 • we had meddled
 • you had meddled
 • they had meddled

Past perfect continuous

 • I had been meddling
 • you had been meddling
 • he|she|it had been meddling
 • we had been meddling
 • you had been meddling
 • they had been meddling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes meddle në kohët e ardhshme

Future

 • I will meddle
 • you will meddle
 • he|she|it will meddle
 • we will meddle
 • you will meddle
 • they will meddle

Future continuous

 • I will be meddling
 • you will be meddling
 • he|she|it will be meddling
 • we will be meddling
 • you will be meddling
 • they will be meddling

Future perfect

 • I will have meddled
 • you will have meddled
 • he|she|it will have meddled
 • we will have meddled
 • you will have meddled
 • they will have meddled

Future perfect continuous

 • I will have been meddling
 • you will have been meddling
 • he|she|it will have been meddling
 • we will have been meddling
 • you will have been meddling
 • they will have been meddling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen meddle

Present participle

 • meddling

Past participle

 • meddled

Perfect Participle

 • having meddled

Imperative në anglisht, për foljen meddle

Imperative

 • meddle
 • let's meddle
 • meddle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hex hydrogenize maladminister meander medal mediate melodramatize mosh patronize re-form transect