Zgjedhimi i foljes medal në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes medal në anglisht.

Zgjedhimi e foljes medal në kohën e tashme

Present Tense

 • I medal
 • you medal
 • he|she|it medals
 • we medal
 • you medal
 • they medal

Present Continuous

 • I am medaling
 • you are medaling
 • he|she|it is medaling
 • we are medaling
 • you are medaling
 • they are medaling

Present Perfect

 • I have medaled
 • you have medaled
 • he|she|it has medaled
 • we have medaled
 • you have medaled
 • they have medaled

Present Perfect Continuous

 • I have been medaling
 • you have been medaling
 • he|she|it has been medaling
 • we have been medaling
 • you have been medaling
 • they have been medaling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes medal në kohët e shkuara

Simple past

 • I medaled
 • you medaled
 • he|she|it medaled
 • we medaled
 • you medaled
 • they medaled

Past continuous

 • I was medaling
 • you were medaling
 • he|she|it was medaling
 • we were medaling
 • you were medaling
 • they were medaling

Past perfect

 • I had medaled
 • you had medaled
 • he|she|it had medaled
 • we had medaled
 • you had medaled
 • they had medaled

Past perfect continuous

 • I had been medaling
 • you had been medaling
 • he|she|it had been medaling
 • we had been medaling
 • you had been medaling
 • they had been medaling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes medal në kohët e ardhshme

Future

 • I will medal
 • you will medal
 • he|she|it will medal
 • we will medal
 • you will medal
 • they will medal

Future continuous

 • I will be medaling
 • you will be medaling
 • he|she|it will be medaling
 • we will be medaling
 • you will be medaling
 • they will be medaling

Future perfect

 • I will have medaled
 • you will have medaled
 • he|she|it will have medaled
 • we will have medaled
 • you will have medaled
 • they will have medaled

Future perfect continuous

 • I will have been medaling
 • you will have been medaling
 • he|she|it will have been medaling
 • we will have been medaling
 • you will have been medaling
 • they will have been medaling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen medal

Present participle

 • medaling

Past participle

 • medaled

Perfect Participle

 • having medaled

Imperative në anglisht, për foljen medal

Imperative

 • medal
 • let's medal
 • medal

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: hew hydrate make mean mechanize meddle melodize mosey patronise re-examine transcribe