Zgjedhimi i foljes climax në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes climax në anglisht.

Zgjedhimi e foljes climax në kohën e tashme

Present Tense

 • I climax
 • you climax
 • he|she|it climaxes
 • we climax
 • you climax
 • they climax

Present Continuous

 • I am climaxing
 • you are climaxing
 • he|she|it is climaxing
 • we are climaxing
 • you are climaxing
 • they are climaxing

Present Perfect

 • I have climaxed
 • you have climaxed
 • he|she|it has climaxed
 • we have climaxed
 • you have climaxed
 • they have climaxed

Present Perfect Continuous

 • I have been climaxing
 • you have been climaxing
 • he|she|it has been climaxing
 • we have been climaxing
 • you have been climaxing
 • they have been climaxing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes climax në kohët e shkuara

Simple past

 • I climaxed
 • you climaxed
 • he|she|it climaxed
 • we climaxed
 • you climaxed
 • they climaxed

Past continuous

 • I was climaxing
 • you were climaxing
 • he|she|it was climaxing
 • we were climaxing
 • you were climaxing
 • they were climaxing

Past perfect

 • I had climaxed
 • you had climaxed
 • he|she|it had climaxed
 • we had climaxed
 • you had climaxed
 • they had climaxed

Past perfect continuous

 • I had been climaxing
 • you had been climaxing
 • he|she|it had been climaxing
 • we had been climaxing
 • you had been climaxing
 • they had been climaxing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes climax në kohët e ardhshme

Future

 • I will climax
 • you will climax
 • he|she|it will climax
 • we will climax
 • you will climax
 • they will climax

Future continuous

 • I will be climaxing
 • you will be climaxing
 • he|she|it will be climaxing
 • we will be climaxing
 • you will be climaxing
 • they will be climaxing

Future perfect

 • I will have climaxed
 • you will have climaxed
 • he|she|it will have climaxed
 • we will have climaxed
 • you will have climaxed
 • they will have climaxed

Future perfect continuous

 • I will have been climaxing
 • you will have been climaxing
 • he|she|it will have been climaxing
 • we will have been climaxing
 • you will have been climaxing
 • they will have been climaxing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen climax

Present participle

 • climaxing

Past participle

 • climaxed

Perfect Participle

 • having climaxed

Imperative në anglisht, për foljen climax

Imperative

 • climax
 • let's climax
 • climax

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: apprise backslide chock cleck click climb clog congeal demodulate enclose maladminister pulse