Zgjedhimi i foljes climb në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes climb në anglisht.

Zgjedhimi e foljes climb në kohën e tashme

Present Tense

 • I climb
 • you climb
 • he|she|it climbs
 • we climb
 • you climb
 • they climb

Present Continuous

 • I am climbing
 • you are climbing
 • he|she|it is climbing
 • we are climbing
 • you are climbing
 • they are climbing

Present Perfect

 • I have climbed
 • you have climbed
 • he|she|it has climbed
 • we have climbed
 • you have climbed
 • they have climbed

Present Perfect Continuous

 • I have been climbing
 • you have been climbing
 • he|she|it has been climbing
 • we have been climbing
 • you have been climbing
 • they have been climbing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes climb në kohët e shkuara

Simple past

 • I climbed
 • you climbed
 • he|she|it climbed
 • we climbed
 • you climbed
 • they climbed

Past continuous

 • I was climbing
 • you were climbing
 • he|she|it was climbing
 • we were climbing
 • you were climbing
 • they were climbing

Past perfect

 • I had climbed
 • you had climbed
 • he|she|it had climbed
 • we had climbed
 • you had climbed
 • they had climbed

Past perfect continuous

 • I had been climbing
 • you had been climbing
 • he|she|it had been climbing
 • we had been climbing
 • you had been climbing
 • they had been climbing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes climb në kohët e ardhshme

Future

 • I will climb
 • you will climb
 • he|she|it will climb
 • we will climb
 • you will climb
 • they will climb

Future continuous

 • I will be climbing
 • you will be climbing
 • he|she|it will be climbing
 • we will be climbing
 • you will be climbing
 • they will be climbing

Future perfect

 • I will have climbed
 • you will have climbed
 • he|she|it will have climbed
 • we will have climbed
 • you will have climbed
 • they will have climbed

Future perfect continuous

 • I will have been climbing
 • you will have been climbing
 • he|she|it will have been climbing
 • we will have been climbing
 • you will have been climbing
 • they will have been climbing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen climb

Present participle

 • climbing

Past participle

 • climbed

Perfect Participle

 • having climbed

Imperative në anglisht, për foljen climb

Imperative

 • climb
 • let's climb
 • climb

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: apprize backspace choke clem climax clinch cloister congest demolish encode maledict pulverise