Zgjedhimi i foljes congeal në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes congeal në anglisht.

Zgjedhimi e foljes congeal në kohën e tashme

Present Tense

 • I congeal
 • you congeal
 • he|she|it congeals
 • we congeal
 • you congeal
 • they congeal

Present Continuous

 • I am congealing
 • you are congealing
 • he|she|it is congealing
 • we are congealing
 • you are congealing
 • they are congealing

Present Perfect

 • I have congealed
 • you have congealed
 • he|she|it has congealed
 • we have congealed
 • you have congealed
 • they have congealed

Present Perfect Continuous

 • I have been congealing
 • you have been congealing
 • he|she|it has been congealing
 • we have been congealing
 • you have been congealing
 • they have been congealing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes congeal në kohët e shkuara

Simple past

 • I congealed
 • you congealed
 • he|she|it congealed
 • we congealed
 • you congealed
 • they congealed

Past continuous

 • I was congealing
 • you were congealing
 • he|she|it was congealing
 • we were congealing
 • you were congealing
 • they were congealing

Past perfect

 • I had congealed
 • you had congealed
 • he|she|it had congealed
 • we had congealed
 • you had congealed
 • they had congealed

Past perfect continuous

 • I had been congealing
 • you had been congealing
 • he|she|it had been congealing
 • we had been congealing
 • you had been congealing
 • they had been congealing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes congeal në kohët e ardhshme

Future

 • I will congeal
 • you will congeal
 • he|she|it will congeal
 • we will congeal
 • you will congeal
 • they will congeal

Future continuous

 • I will be congealing
 • you will be congealing
 • he|she|it will be congealing
 • we will be congealing
 • you will be congealing
 • they will be congealing

Future perfect

 • I will have congealed
 • you will have congealed
 • he|she|it will have congealed
 • we will have congealed
 • you will have congealed
 • they will have congealed

Future perfect continuous

 • I will have been congealing
 • you will have been congealing
 • he|she|it will have been congealing
 • we will have been congealing
 • you will have been congealing
 • they will have been congealing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen congeal

Present participle

 • congealing

Past participle

 • congealed

Perfect Participle

 • having congealed

Imperative në anglisht, për foljen congeal

Imperative

 • congeal
 • let's congeal
 • congeal

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: baulk binge communicate conflict conga congest conjure crow disable exhibit mismatch reassure