Zgjedhimi i foljes rhapsodise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rhapsodise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rhapsodise në kohën e tashme

Present Tense

 • I rhapsodise
 • you rhapsodise
 • he|she|it rhapsodises
 • we rhapsodise
 • you rhapsodise
 • they rhapsodise

Present Continuous

 • I am rhapsodising
 • you are rhapsodising
 • he|she|it is rhapsodising
 • we are rhapsodising
 • you are rhapsodising
 • they are rhapsodising

Present Perfect

 • I have rhapsodised
 • you have rhapsodised
 • he|she|it has rhapsodised
 • we have rhapsodised
 • you have rhapsodised
 • they have rhapsodised

Present Perfect Continuous

 • I have been rhapsodising
 • you have been rhapsodising
 • he|she|it has been rhapsodising
 • we have been rhapsodising
 • you have been rhapsodising
 • they have been rhapsodising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rhapsodise në kohët e shkuara

Simple past

 • I rhapsodised
 • you rhapsodised
 • he|she|it rhapsodised
 • we rhapsodised
 • you rhapsodised
 • they rhapsodised

Past continuous

 • I was rhapsodising
 • you were rhapsodising
 • he|she|it was rhapsodising
 • we were rhapsodising
 • you were rhapsodising
 • they were rhapsodising

Past perfect

 • I had rhapsodised
 • you had rhapsodised
 • he|she|it had rhapsodised
 • we had rhapsodised
 • you had rhapsodised
 • they had rhapsodised

Past perfect continuous

 • I had been rhapsodising
 • you had been rhapsodising
 • he|she|it had been rhapsodising
 • we had been rhapsodising
 • you had been rhapsodising
 • they had been rhapsodising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rhapsodise në kohët e ardhshme

Future

 • I will rhapsodise
 • you will rhapsodise
 • he|she|it will rhapsodise
 • we will rhapsodise
 • you will rhapsodise
 • they will rhapsodise

Future continuous

 • I will be rhapsodising
 • you will be rhapsodising
 • he|she|it will be rhapsodising
 • we will be rhapsodising
 • you will be rhapsodising
 • they will be rhapsodising

Future perfect

 • I will have rhapsodised
 • you will have rhapsodised
 • he|she|it will have rhapsodised
 • we will have rhapsodised
 • you will have rhapsodised
 • they will have rhapsodised

Future perfect continuous

 • I will have been rhapsodising
 • you will have been rhapsodising
 • he|she|it will have been rhapsodising
 • we will have been rhapsodising
 • you will have been rhapsodising
 • they will have been rhapsodising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rhapsodise

Present participle

 • rhapsodising

Past participle

 • rhapsodised

Perfect Participle

 • having rhapsodised

Imperative në anglisht, për foljen rhapsodise

Imperative

 • rhapsodise
 • let's rhapsodise
 • rhapsodise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: comb pith pouch rest revolve rewrite rhapsodize riddle schematise sorrow time