Zgjedhimi i foljes pith në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes pith në anglisht.

Zgjedhimi e foljes pith në kohën e tashme

Present Tense

 • I pith
 • you pith
 • he|she|it piths
 • we pith
 • you pith
 • they pith

Present Continuous

 • I am pithing
 • you are pithing
 • he|she|it is pithing
 • we are pithing
 • you are pithing
 • they are pithing

Present Perfect

 • I have pithed
 • you have pithed
 • he|she|it has pithed
 • we have pithed
 • you have pithed
 • they have pithed

Present Perfect Continuous

 • I have been pithing
 • you have been pithing
 • he|she|it has been pithing
 • we have been pithing
 • you have been pithing
 • they have been pithing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes pith në kohët e shkuara

Simple past

 • I pithed
 • you pithed
 • he|she|it pithed
 • we pithed
 • you pithed
 • they pithed

Past continuous

 • I was pithing
 • you were pithing
 • he|she|it was pithing
 • we were pithing
 • you were pithing
 • they were pithing

Past perfect

 • I had pithed
 • you had pithed
 • he|she|it had pithed
 • we had pithed
 • you had pithed
 • they had pithed

Past perfect continuous

 • I had been pithing
 • you had been pithing
 • he|she|it had been pithing
 • we had been pithing
 • you had been pithing
 • they had been pithing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes pith në kohët e ardhshme

Future

 • I will pith
 • you will pith
 • he|she|it will pith
 • we will pith
 • you will pith
 • they will pith

Future continuous

 • I will be pithing
 • you will be pithing
 • he|she|it will be pithing
 • we will be pithing
 • you will be pithing
 • they will be pithing

Future perfect

 • I will have pithed
 • you will have pithed
 • he|she|it will have pithed
 • we will have pithed
 • you will have pithed
 • they will have pithed

Future perfect continuous

 • I will have been pithing
 • you will have been pithing
 • he|she|it will have been pithing
 • we will have been pithing
 • you will have been pithing
 • they will have been pithing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen pith

Present participle

 • pithing

Past participle

 • pithed

Perfect Participle

 • having pithed

Imperative në anglisht, për foljen pith

Imperative

 • pith
 • let's pith
 • pith

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: aver man mildew peter pistol pitchfork pitterpatter plagiarise prepay reinvigorate shred