Zgjedhimi i foljes rewrite në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rewrite në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rewrite në kohën e tashme

Present Tense

 • I rewrite
 • you rewrite
 • he|she|it rewrites
 • we rewrite
 • you rewrite
 • they rewrite

Present Continuous

 • I am rewriting
 • you are rewriting
 • he|she|it is rewriting
 • we are rewriting
 • you are rewriting
 • they are rewriting

Present Perfect

 • I have rewritten
 • you have rewritten
 • he|she|it has rewritten
 • we have rewritten
 • you have rewritten
 • they have rewritten

Present Perfect Continuous

 • I have been rewriting
 • you have been rewriting
 • he|she|it has been rewriting
 • we have been rewriting
 • you have been rewriting
 • they have been rewriting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rewrite në kohët e shkuara

Simple past

 • I rewrote
 • you rewrote
 • he|she|it rewrote
 • we rewrote
 • you rewrote
 • they rewrote

Past continuous

 • I was rewriting
 • you were rewriting
 • he|she|it was rewriting
 • we were rewriting
 • you were rewriting
 • they were rewriting

Past perfect

 • I had rewritten
 • you had rewritten
 • he|she|it had rewritten
 • we had rewritten
 • you had rewritten
 • they had rewritten

Past perfect continuous

 • I had been rewriting
 • you had been rewriting
 • he|she|it had been rewriting
 • we had been rewriting
 • you had been rewriting
 • they had been rewriting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rewrite në kohët e ardhshme

Future

 • I will rewrite
 • you will rewrite
 • he|she|it will rewrite
 • we will rewrite
 • you will rewrite
 • they will rewrite

Future continuous

 • I will be rewriting
 • you will be rewriting
 • he|she|it will be rewriting
 • we will be rewriting
 • you will be rewriting
 • they will be rewriting

Future perfect

 • I will have rewritten
 • you will have rewritten
 • he|she|it will have rewritten
 • we will have rewritten
 • you will have rewritten
 • they will have rewritten

Future perfect continuous

 • I will have been rewriting
 • you will have been rewriting
 • he|she|it will have been rewriting
 • we will have been rewriting
 • you will have been rewriting
 • they will have been rewriting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rewrite

Present participle

 • rewriting

Past participle

 • rewritten

Perfect Participle

 • having rewritten

Imperative në anglisht, për foljen rewrite

Imperative

 • rewrite
 • let's rewrite
 • rewrite

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: comanage pitchfork pottytrain respray revolutionize rework rhapsodise rid schedule sorn timber