Zgjedhimi i foljes rid në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rid në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rid në kohën e tashme

Present Tense

 • I rid
 • you rid
 • he|she|it rids
 • we rid
 • you rid
 • they rid

Present Continuous

 • I am ridding
 • you are ridding
 • he|she|it is ridding
 • we are ridding
 • you are ridding
 • they are ridding

Present Perfect

 • I have rid/ridded
 • you have rid/ridded
 • he|she|it has rid/ridded
 • we have rid/ridded
 • you have rid/ridded
 • they have rid/ridded

Present Perfect Continuous

 • I have been ridding
 • you have been ridding
 • he|she|it has been ridding
 • we have been ridding
 • you have been ridding
 • they have been ridding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rid në kohët e shkuara

Simple past

 • I rid/ridded
 • you rid/ridded
 • he|she|it rid/ridded
 • we rid/ridded
 • you rid/ridded
 • they rid/ridded

Past continuous

 • I was ridding
 • you were ridding
 • he|she|it was ridding
 • we were ridding
 • you were ridding
 • they were ridding

Past perfect

 • I had rid/ridded
 • you had rid/ridded
 • he|she|it had rid/ridded
 • we had rid/ridded
 • you had rid/ridded
 • they had rid/ridded

Past perfect continuous

 • I had been ridding
 • you had been ridding
 • he|she|it had been ridding
 • we had been ridding
 • you had been ridding
 • they had been ridding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rid në kohët e ardhshme

Future

 • I will rid
 • you will rid
 • he|she|it will rid
 • we will rid
 • you will rid
 • they will rid

Future continuous

 • I will be ridding
 • you will be ridding
 • he|she|it will be ridding
 • we will be ridding
 • you will be ridding
 • they will be ridding

Future perfect

 • I will have rid/ridded
 • you will have rid/ridded
 • he|she|it will have rid/ridded
 • we will have rid/ridded
 • you will have rid/ridded
 • they will have rid/ridded

Future perfect continuous

 • I will have been ridding
 • you will have been ridding
 • he|she|it will have been ridding
 • we will have been ridding
 • you will have been ridding
 • they will have been ridding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rid

Present participle

 • ridding

Past participle

 • rid/ridded

Perfect Participle

 • having rid/ridded

Imperative në anglisht, për foljen rid

Imperative

 • rid
 • let's rid
 • rid

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abduct commemorate placekick power-nap resubmit rhubarb ricochet riddle right sclaff souse tinkle