Zgjedhimi i foljes retroject në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes retroject në anglisht.

Zgjedhimi e foljes retroject në kohën e tashme

Present Tense

 • I retroject
 • you retroject
 • he|she|it retrojects
 • we retroject
 • you retroject
 • they retroject

Present Continuous

 • I am retrojecting
 • you are retrojecting
 • he|she|it is retrojecting
 • we are retrojecting
 • you are retrojecting
 • they are retrojecting

Present Perfect

 • I have retrojected
 • you have retrojected
 • he|she|it has retrojected
 • we have retrojected
 • you have retrojected
 • they have retrojected

Present Perfect Continuous

 • I have been retrojecting
 • you have been retrojecting
 • he|she|it has been retrojecting
 • we have been retrojecting
 • you have been retrojecting
 • they have been retrojecting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes retroject në kohët e shkuara

Simple past

 • I retrojected
 • you retrojected
 • he|she|it retrojected
 • we retrojected
 • you retrojected
 • they retrojected

Past continuous

 • I was retrojecting
 • you were retrojecting
 • he|she|it was retrojecting
 • we were retrojecting
 • you were retrojecting
 • they were retrojecting

Past perfect

 • I had retrojected
 • you had retrojected
 • he|she|it had retrojected
 • we had retrojected
 • you had retrojected
 • they had retrojected

Past perfect continuous

 • I had been retrojecting
 • you had been retrojecting
 • he|she|it had been retrojecting
 • we had been retrojecting
 • you had been retrojecting
 • they had been retrojecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes retroject në kohët e ardhshme

Future

 • I will retroject
 • you will retroject
 • he|she|it will retroject
 • we will retroject
 • you will retroject
 • they will retroject

Future continuous

 • I will be retrojecting
 • you will be retrojecting
 • he|she|it will be retrojecting
 • we will be retrojecting
 • you will be retrojecting
 • they will be retrojecting

Future perfect

 • I will have retrojected
 • you will have retrojected
 • he|she|it will have retrojected
 • we will have retrojected
 • you will have retrojected
 • they will have retrojected

Future perfect continuous

 • I will have been retrojecting
 • you will have been retrojecting
 • he|she|it will have been retrojecting
 • we will have been retrojecting
 • you will have been retrojecting
 • they will have been retrojecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen retroject

Present participle

 • retrojecting

Past participle

 • retrojected

Perfect Participle

 • having retrojected

Imperative në anglisht, për foljen retroject

Imperative

 • retroject
 • let's retroject
 • retroject

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: coexist pig pooh require retrench retrogress retrospect revalue satisfy socialise thrall