Zgjedhimi i foljes retrench në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes retrench në anglisht.

Zgjedhimi e foljes retrench në kohën e tashme

Present Tense

 • I retrench
 • you retrench
 • he|she|it retrenches
 • we retrench
 • you retrench
 • they retrench

Present Continuous

 • I am retrenching
 • you are retrenching
 • he|she|it is retrenching
 • we are retrenching
 • you are retrenching
 • they are retrenching

Present Perfect

 • I have retrenched
 • you have retrenched
 • he|she|it has retrenched
 • we have retrenched
 • you have retrenched
 • they have retrenched

Present Perfect Continuous

 • I have been retrenching
 • you have been retrenching
 • he|she|it has been retrenching
 • we have been retrenching
 • you have been retrenching
 • they have been retrenching

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes retrench në kohët e shkuara

Simple past

 • I retrenched
 • you retrenched
 • he|she|it retrenched
 • we retrenched
 • you retrenched
 • they retrenched

Past continuous

 • I was retrenching
 • you were retrenching
 • he|she|it was retrenching
 • we were retrenching
 • you were retrenching
 • they were retrenching

Past perfect

 • I had retrenched
 • you had retrenched
 • he|she|it had retrenched
 • we had retrenched
 • you had retrenched
 • they had retrenched

Past perfect continuous

 • I had been retrenching
 • you had been retrenching
 • he|she|it had been retrenching
 • we had been retrenching
 • you had been retrenching
 • they had been retrenching

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes retrench në kohët e ardhshme

Future

 • I will retrench
 • you will retrench
 • he|she|it will retrench
 • we will retrench
 • you will retrench
 • they will retrench

Future continuous

 • I will be retrenching
 • you will be retrenching
 • he|she|it will be retrenching
 • we will be retrenching
 • you will be retrenching
 • they will be retrenching

Future perfect

 • I will have retrenched
 • you will have retrenched
 • he|she|it will have retrenched
 • we will have retrenched
 • you will have retrenched
 • they will have retrenched

Future perfect continuous

 • I will have been retrenching
 • you will have been retrenching
 • he|she|it will have been retrenching
 • we will have been retrenching
 • you will have been retrenching
 • they will have been retrenching

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen retrench

Present participle

 • retrenching

Past participle

 • retrenched

Perfect Participle

 • having retrenched

Imperative në anglisht, për foljen retrench

Imperative

 • retrench
 • let's retrench
 • retrench

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cod picnic pommel repudiate retort retreat retrieve return sash snug thicken