Zgjedhimi i foljes socialise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes socialise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes socialise në kohën e tashme

Present Tense

 • I socialise
 • you socialise
 • he|she|it socialises
 • we socialise
 • you socialise
 • they socialise

Present Continuous

 • I am socialising
 • you are socialising
 • he|she|it is socialising
 • we are socialising
 • you are socialising
 • they are socialising

Present Perfect

 • I have socialised
 • you have socialised
 • he|she|it has socialised
 • we have socialised
 • you have socialised
 • they have socialised

Present Perfect Continuous

 • I have been socialising
 • you have been socialising
 • he|she|it has been socialising
 • we have been socialising
 • you have been socialising
 • they have been socialising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes socialise në kohët e shkuara

Simple past

 • I socialised
 • you socialised
 • he|she|it socialised
 • we socialised
 • you socialised
 • they socialised

Past continuous

 • I was socialising
 • you were socialising
 • he|she|it was socialising
 • we were socialising
 • you were socialising
 • they were socialising

Past perfect

 • I had socialised
 • you had socialised
 • he|she|it had socialised
 • we had socialised
 • you had socialised
 • they had socialised

Past perfect continuous

 • I had been socialising
 • you had been socialising
 • he|she|it had been socialising
 • we had been socialising
 • you had been socialising
 • they had been socialising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes socialise në kohët e ardhshme

Future

 • I will socialise
 • you will socialise
 • he|she|it will socialise
 • we will socialise
 • you will socialise
 • they will socialise

Future continuous

 • I will be socialising
 • you will be socialising
 • he|she|it will be socialising
 • we will be socialising
 • you will be socialising
 • they will be socialising

Future perfect

 • I will have socialised
 • you will have socialised
 • he|she|it will have socialised
 • we will have socialised
 • you will have socialised
 • they will have socialised

Future perfect continuous

 • I will have been socialising
 • you will have been socialising
 • he|she|it will have been socialising
 • we will have been socialising
 • you will have been socialising
 • they will have been socialising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen socialise

Present participle

 • socialising

Past participle

 • socialised

Perfect Participle

 • having socialised

Imperative në anglisht, për foljen socialise

Imperative

 • socialise
 • let's socialise
 • socialise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: blob depredate refund report slosh snug sober socialize soft-solder stargaze tinsel whelm