Zgjedhimi i foljes relinquish në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes relinquish në anglisht.

Zgjedhimi e foljes relinquish në kohën e tashme

Present Tense

 • I relinquish
 • you relinquish
 • he|she|it relinquishes
 • we relinquish
 • you relinquish
 • they relinquish

Present Continuous

 • I am relinquishing
 • you are relinquishing
 • he|she|it is relinquishing
 • we are relinquishing
 • you are relinquishing
 • they are relinquishing

Present Perfect

 • I have relinquished
 • you have relinquished
 • he|she|it has relinquished
 • we have relinquished
 • you have relinquished
 • they have relinquished

Present Perfect Continuous

 • I have been relinquishing
 • you have been relinquishing
 • he|she|it has been relinquishing
 • we have been relinquishing
 • you have been relinquishing
 • they have been relinquishing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes relinquish në kohët e shkuara

Simple past

 • I relinquished
 • you relinquished
 • he|she|it relinquished
 • we relinquished
 • you relinquished
 • they relinquished

Past continuous

 • I was relinquishing
 • you were relinquishing
 • he|she|it was relinquishing
 • we were relinquishing
 • you were relinquishing
 • they were relinquishing

Past perfect

 • I had relinquished
 • you had relinquished
 • he|she|it had relinquished
 • we had relinquished
 • you had relinquished
 • they had relinquished

Past perfect continuous

 • I had been relinquishing
 • you had been relinquishing
 • he|she|it had been relinquishing
 • we had been relinquishing
 • you had been relinquishing
 • they had been relinquishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes relinquish në kohët e ardhshme

Future

 • I will relinquish
 • you will relinquish
 • he|she|it will relinquish
 • we will relinquish
 • you will relinquish
 • they will relinquish

Future continuous

 • I will be relinquishing
 • you will be relinquishing
 • he|she|it will be relinquishing
 • we will be relinquishing
 • you will be relinquishing
 • they will be relinquishing

Future perfect

 • I will have relinquished
 • you will have relinquished
 • he|she|it will have relinquished
 • we will have relinquished
 • you will have relinquished
 • they will have relinquished

Future perfect continuous

 • I will have been relinquishing
 • you will have been relinquishing
 • he|she|it will have been relinquishing
 • we will have been relinquishing
 • you will have been relinquishing
 • they will have been relinquishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen relinquish

Present participle

 • relinquishing

Past participle

 • relinquished

Perfect Participle

 • having relinquished

Imperative në anglisht, për foljen relinquish

Imperative

 • relinquish
 • let's relinquish
 • relinquish

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cheat panhandle pervert reference relax reline relish remake revivify sink swell