Zgjedhimi i foljes sink në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sink në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sink në kohën e tashme

Present Tense

 • I sink
 • you sink
 • he|she|it sinks
 • we sink
 • you sink
 • they sink

Present Continuous

 • I am sinking
 • you are sinking
 • he|she|it is sinking
 • we are sinking
 • you are sinking
 • they are sinking

Present Perfect

 • I have sunk
 • you have sunk
 • he|she|it has sunk
 • we have sunk
 • you have sunk
 • they have sunk

Present Perfect Continuous

 • I have been sinking
 • you have been sinking
 • he|she|it has been sinking
 • we have been sinking
 • you have been sinking
 • they have been sinking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sink në kohët e shkuara

Simple past

 • I sank
 • you sank
 • he|she|it sank
 • we sank
 • you sank
 • they sank

Past continuous

 • I was sinking
 • you were sinking
 • he|she|it was sinking
 • we were sinking
 • you were sinking
 • they were sinking

Past perfect

 • I had sunk
 • you had sunk
 • he|she|it had sunk
 • we had sunk
 • you had sunk
 • they had sunk

Past perfect continuous

 • I had been sinking
 • you had been sinking
 • he|she|it had been sinking
 • we had been sinking
 • you had been sinking
 • they had been sinking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sink në kohët e ardhshme

Future

 • I will sink
 • you will sink
 • he|she|it will sink
 • we will sink
 • you will sink
 • they will sink

Future continuous

 • I will be sinking
 • you will be sinking
 • he|she|it will be sinking
 • we will be sinking
 • you will be sinking
 • they will be sinking

Future perfect

 • I will have sunk
 • you will have sunk
 • he|she|it will have sunk
 • we will have sunk
 • you will have sunk
 • they will have sunk

Future perfect continuous

 • I will have been sinking
 • you will have been sinking
 • he|she|it will have been sinking
 • we will have been sinking
 • you will have been sinking
 • they will have been sinking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sink

Present participle

 • sinking

Past participle

 • sunk

Perfect Participle

 • having sunk

Imperative në anglisht, për foljen sink

Imperative

 • sink
 • let's sink
 • sink

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bechance decompose re-examine redraft shortsheet singe singularize sinter sjambok solo tabulate venture