Zgjedhimi i foljes reline në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes reline në anglisht.

Zgjedhimi e foljes reline në kohën e tashme

Present Tense

 • I reline
 • you reline
 • he|she|it relines
 • we reline
 • you reline
 • they reline

Present Continuous

 • I am relining
 • you are relining
 • he|she|it is relining
 • we are relining
 • you are relining
 • they are relining

Present Perfect

 • I have relined
 • you have relined
 • he|she|it has relined
 • we have relined
 • you have relined
 • they have relined

Present Perfect Continuous

 • I have been relining
 • you have been relining
 • he|she|it has been relining
 • we have been relining
 • you have been relining
 • they have been relining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes reline në kohët e shkuara

Simple past

 • I relined
 • you relined
 • he|she|it relined
 • we relined
 • you relined
 • they relined

Past continuous

 • I was relining
 • you were relining
 • he|she|it was relining
 • we were relining
 • you were relining
 • they were relining

Past perfect

 • I had relined
 • you had relined
 • he|she|it had relined
 • we had relined
 • you had relined
 • they had relined

Past perfect continuous

 • I had been relining
 • you had been relining
 • he|she|it had been relining
 • we had been relining
 • you had been relining
 • they had been relining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes reline në kohët e ardhshme

Future

 • I will reline
 • you will reline
 • he|she|it will reline
 • we will reline
 • you will reline
 • they will reline

Future continuous

 • I will be relining
 • you will be relining
 • he|she|it will be relining
 • we will be relining
 • you will be relining
 • they will be relining

Future perfect

 • I will have relined
 • you will have relined
 • he|she|it will have relined
 • we will have relined
 • you will have relined
 • they will have relined

Future perfect continuous

 • I will have been relining
 • you will have been relining
 • he|she|it will have been relining
 • we will have been relining
 • you will have been relining
 • they will have been relining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen reline

Present participle

 • relining

Past participle

 • relined

Perfect Participle

 • having relined

Imperative në anglisht, për foljen reline

Imperative

 • reline
 • let's reline
 • reline

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cheapen panfry pervade referee relaunch relieve relinquish remainder revive singularize sweettalk