Zgjedhimi i foljes relax në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes relax në anglisht.

Zgjedhimi e foljes relax në kohën e tashme

Present Tense

 • I relax
 • you relax
 • he|she|it relaxes
 • we relax
 • you relax
 • they relax

Present Continuous

 • I am relaxing
 • you are relaxing
 • he|she|it is relaxing
 • we are relaxing
 • you are relaxing
 • they are relaxing

Present Perfect

 • I have relaxed
 • you have relaxed
 • he|she|it has relaxed
 • we have relaxed
 • you have relaxed
 • they have relaxed

Present Perfect Continuous

 • I have been relaxing
 • you have been relaxing
 • he|she|it has been relaxing
 • we have been relaxing
 • you have been relaxing
 • they have been relaxing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes relax në kohët e shkuara

Simple past

 • I relaxed
 • you relaxed
 • he|she|it relaxed
 • we relaxed
 • you relaxed
 • they relaxed

Past continuous

 • I was relaxing
 • you were relaxing
 • he|she|it was relaxing
 • we were relaxing
 • you were relaxing
 • they were relaxing

Past perfect

 • I had relaxed
 • you had relaxed
 • he|she|it had relaxed
 • we had relaxed
 • you had relaxed
 • they had relaxed

Past perfect continuous

 • I had been relaxing
 • you had been relaxing
 • he|she|it had been relaxing
 • we had been relaxing
 • you had been relaxing
 • they had been relaxing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes relax në kohët e ardhshme

Future

 • I will relax
 • you will relax
 • he|she|it will relax
 • we will relax
 • you will relax
 • they will relax

Future continuous

 • I will be relaxing
 • you will be relaxing
 • he|she|it will be relaxing
 • we will be relaxing
 • you will be relaxing
 • they will be relaxing

Future perfect

 • I will have relaxed
 • you will have relaxed
 • he|she|it will have relaxed
 • we will have relaxed
 • you will have relaxed
 • they will have relaxed

Future perfect continuous

 • I will have been relaxing
 • you will have been relaxing
 • he|she|it will have been relaxing
 • we will have been relaxing
 • you will have been relaxing
 • they will have been relaxing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen relax

Present participle

 • relaxing

Past participle

 • relaxed

Perfect Participle

 • having relaxed

Imperative në anglisht, për foljen relax

Imperative

 • relax
 • let's relax
 • relax

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chasten pan personify reeve rejuvenate relaunch relay reload review singe swear