Zgjedhimi i foljes primp në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes primp në anglisht.

Zgjedhimi e foljes primp në kohën e tashme

Present Tense

 • I primp
 • you primp
 • he|she|it primps
 • we primp
 • you primp
 • they primp

Present Continuous

 • I am primping
 • you are primping
 • he|she|it is primping
 • we are primping
 • you are primping
 • they are primping

Present Perfect

 • I have primped
 • you have primped
 • he|she|it has primped
 • we have primped
 • you have primped
 • they have primped

Present Perfect Continuous

 • I have been primping
 • you have been primping
 • he|she|it has been primping
 • we have been primping
 • you have been primping
 • they have been primping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes primp në kohët e shkuara

Simple past

 • I primped
 • you primped
 • he|she|it primped
 • we primped
 • you primped
 • they primped

Past continuous

 • I was primping
 • you were primping
 • he|she|it was primping
 • we were primping
 • you were primping
 • they were primping

Past perfect

 • I had primped
 • you had primped
 • he|she|it had primped
 • we had primped
 • you had primped
 • they had primped

Past perfect continuous

 • I had been primping
 • you had been primping
 • he|she|it had been primping
 • we had been primping
 • you had been primping
 • they had been primping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes primp në kohët e ardhshme

Future

 • I will primp
 • you will primp
 • he|she|it will primp
 • we will primp
 • you will primp
 • they will primp

Future continuous

 • I will be primping
 • you will be primping
 • he|she|it will be primping
 • we will be primping
 • you will be primping
 • they will be primping

Future perfect

 • I will have primped
 • you will have primped
 • he|she|it will have primped
 • we will have primped
 • you will have primped
 • they will have primped

Future perfect continuous

 • I will have been primping
 • you will have been primping
 • he|she|it will have been primping
 • we will have been primping
 • you will have been primping
 • they will have been primping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen primp

Present participle

 • primping

Past participle

 • primped

Perfect Participle

 • having primped

Imperative në anglisht, për foljen primp

Imperative

 • primp
 • let's primp
 • primp

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bisect mold nestle precess price prime prink prize raise riddle sober