Zgjedhimi i foljes prime në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes prime në anglisht.

Zgjedhimi e foljes prime në kohën e tashme

Present Tense

 • I prime
 • you prime
 • he|she|it primes
 • we prime
 • you prime
 • they prime

Present Continuous

 • I am priming
 • you are priming
 • he|she|it is priming
 • we are priming
 • you are priming
 • they are priming

Present Perfect

 • I have primed
 • you have primed
 • he|she|it has primed
 • we have primed
 • you have primed
 • they have primed

Present Perfect Continuous

 • I have been priming
 • you have been priming
 • he|she|it has been priming
 • we have been priming
 • you have been priming
 • they have been priming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes prime në kohët e shkuara

Simple past

 • I primed
 • you primed
 • he|she|it primed
 • we primed
 • you primed
 • they primed

Past continuous

 • I was priming
 • you were priming
 • he|she|it was priming
 • we were priming
 • you were priming
 • they were priming

Past perfect

 • I had primed
 • you had primed
 • he|she|it had primed
 • we had primed
 • you had primed
 • they had primed

Past perfect continuous

 • I had been priming
 • you had been priming
 • he|she|it had been priming
 • we had been priming
 • you had been priming
 • they had been priming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes prime në kohët e ardhshme

Future

 • I will prime
 • you will prime
 • he|she|it will prime
 • we will prime
 • you will prime
 • they will prime

Future continuous

 • I will be priming
 • you will be priming
 • he|she|it will be priming
 • we will be priming
 • you will be priming
 • they will be priming

Future perfect

 • I will have primed
 • you will have primed
 • he|she|it will have primed
 • we will have primed
 • you will have primed
 • they will have primed

Future perfect continuous

 • I will have been priming
 • you will have been priming
 • he|she|it will have been priming
 • we will have been priming
 • you will have been priming
 • they will have been priming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen prime

Present participle

 • priming

Past participle

 • primed

Perfect Participle

 • having primed

Imperative në anglisht, për foljen prime

Imperative

 • prime
 • let's prime
 • prime

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: birth moither nest precede prey prill primp privilege rainproof rid sob