Zgjedhimi i foljes sober në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sober në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sober në kohën e tashme

Present Tense

 • I sober
 • you sober
 • he|she|it sobers
 • we sober
 • you sober
 • they sober

Present Continuous

 • I am sobering
 • you are sobering
 • he|she|it is sobering
 • we are sobering
 • you are sobering
 • they are sobering

Present Perfect

 • I have sobered
 • you have sobered
 • he|she|it has sobered
 • we have sobered
 • you have sobered
 • they have sobered

Present Perfect Continuous

 • I have been sobering
 • you have been sobering
 • he|she|it has been sobering
 • we have been sobering
 • you have been sobering
 • they have been sobering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sober në kohët e shkuara

Simple past

 • I sobered
 • you sobered
 • he|she|it sobered
 • we sobered
 • you sobered
 • they sobered

Past continuous

 • I was sobering
 • you were sobering
 • he|she|it was sobering
 • we were sobering
 • you were sobering
 • they were sobering

Past perfect

 • I had sobered
 • you had sobered
 • he|she|it had sobered
 • we had sobered
 • you had sobered
 • they had sobered

Past perfect continuous

 • I had been sobering
 • you had been sobering
 • he|she|it had been sobering
 • we had been sobering
 • you had been sobering
 • they had been sobering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sober në kohët e ardhshme

Future

 • I will sober
 • you will sober
 • he|she|it will sober
 • we will sober
 • you will sober
 • they will sober

Future continuous

 • I will be sobering
 • you will be sobering
 • he|she|it will be sobering
 • we will be sobering
 • you will be sobering
 • they will be sobering

Future perfect

 • I will have sobered
 • you will have sobered
 • he|she|it will have sobered
 • we will have sobered
 • you will have sobered
 • they will have sobered

Future perfect continuous

 • I will have been sobering
 • you will have been sobering
 • he|she|it will have been sobering
 • we will have been sobering
 • you will have been sobering
 • they will have been sobering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sober

Present participle

 • sobering

Past participle

 • sobered

Perfect Participle

 • having sobered

Imperative në anglisht, për foljen sober

Imperative

 • sober
 • let's sober
 • sober

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bloat depreciate refuge repone slope snuffle sob socialise soft-soap stare tinplate wheeze