Zgjedhimi i foljes perform në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes perform në anglisht.

Zgjedhimi e foljes perform në kohën e tashme

Present Tense

 • I perform
 • you perform
 • he|she|it performs
 • we perform
 • you perform
 • they perform

Present Continuous

 • I am performing
 • you are performing
 • he|she|it is performing
 • we are performing
 • you are performing
 • they are performing

Present Perfect

 • I have performed
 • you have performed
 • he|she|it has performed
 • we have performed
 • you have performed
 • they have performed

Present Perfect Continuous

 • I have been performing
 • you have been performing
 • he|she|it has been performing
 • we have been performing
 • you have been performing
 • they have been performing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes perform në kohët e shkuara

Simple past

 • I performed
 • you performed
 • he|she|it performed
 • we performed
 • you performed
 • they performed

Past continuous

 • I was performing
 • you were performing
 • he|she|it was performing
 • we were performing
 • you were performing
 • they were performing

Past perfect

 • I had performed
 • you had performed
 • he|she|it had performed
 • we had performed
 • you had performed
 • they had performed

Past perfect continuous

 • I had been performing
 • you had been performing
 • he|she|it had been performing
 • we had been performing
 • you had been performing
 • they had been performing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes perform në kohët e ardhshme

Future

 • I will perform
 • you will perform
 • he|she|it will perform
 • we will perform
 • you will perform
 • they will perform

Future continuous

 • I will be performing
 • you will be performing
 • he|she|it will be performing
 • we will be performing
 • you will be performing
 • they will be performing

Future perfect

 • I will have performed
 • you will have performed
 • he|she|it will have performed
 • we will have performed
 • you will have performed
 • they will have performed

Future perfect continuous

 • I will have been performing
 • you will have been performing
 • he|she|it will have been performing
 • we will have been performing
 • you will have been performing
 • they will have been performing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen perform

Present participle

 • performing

Past participle

 • performed

Perfect Participle

 • having performed

Imperative në anglisht, për foljen perform

Imperative

 • perform
 • let's perform
 • perform

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: append lipread marble parley perch perforate perfume perorate pooh-pooh recrudesce sentence