Zgjedhimi i foljes perfume në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes perfume në anglisht.

Zgjedhimi e foljes perfume në kohën e tashme

Present Tense

 • I perfume
 • you perfume
 • he|she|it perfumes
 • we perfume
 • you perfume
 • they perfume

Present Continuous

 • I am perfuming
 • you are perfuming
 • he|she|it is perfuming
 • we are perfuming
 • you are perfuming
 • they are perfuming

Present Perfect

 • I have perfumed
 • you have perfumed
 • he|she|it has perfumed
 • we have perfumed
 • you have perfumed
 • they have perfumed

Present Perfect Continuous

 • I have been perfuming
 • you have been perfuming
 • he|she|it has been perfuming
 • we have been perfuming
 • you have been perfuming
 • they have been perfuming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes perfume në kohët e shkuara

Simple past

 • I perfumed
 • you perfumed
 • he|she|it perfumed
 • we perfumed
 • you perfumed
 • they perfumed

Past continuous

 • I was perfuming
 • you were perfuming
 • he|she|it was perfuming
 • we were perfuming
 • you were perfuming
 • they were perfuming

Past perfect

 • I had perfumed
 • you had perfumed
 • he|she|it had perfumed
 • we had perfumed
 • you had perfumed
 • they had perfumed

Past perfect continuous

 • I had been perfuming
 • you had been perfuming
 • he|she|it had been perfuming
 • we had been perfuming
 • you had been perfuming
 • they had been perfuming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes perfume në kohët e ardhshme

Future

 • I will perfume
 • you will perfume
 • he|she|it will perfume
 • we will perfume
 • you will perfume
 • they will perfume

Future continuous

 • I will be perfuming
 • you will be perfuming
 • he|she|it will be perfuming
 • we will be perfuming
 • you will be perfuming
 • they will be perfuming

Future perfect

 • I will have perfumed
 • you will have perfumed
 • he|she|it will have perfumed
 • we will have perfumed
 • you will have perfumed
 • they will have perfumed

Future perfect continuous

 • I will have been perfuming
 • you will have been perfuming
 • he|she|it will have been perfuming
 • we will have been perfuming
 • you will have been perfuming
 • they will have been perfuming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen perfume

Present participle

 • perfuming

Past participle

 • perfumed

Perfect Participle

 • having perfumed

Imperative në anglisht, për foljen perfume

Imperative

 • perfume
 • let's perfume
 • perfume

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: apperceive lipsync marcel parleyvoo percolate perform perfuse peroxide poohpooh recruit sentimentalise