Zgjedhimi i foljes opalesce në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes opalesce në anglisht.

Zgjedhimi e foljes opalesce në kohën e tashme

Present Tense

 • I opalesce
 • you opalesce
 • he|she|it opalesces
 • we opalesce
 • you opalesce
 • they opalesce

Present Continuous

 • I am opalescing
 • you are opalescing
 • he|she|it is opalescing
 • we are opalescing
 • you are opalescing
 • they are opalescing

Present Perfect

 • I have opalesced
 • you have opalesced
 • he|she|it has opalesced
 • we have opalesced
 • you have opalesced
 • they have opalesced

Present Perfect Continuous

 • I have been opalescing
 • you have been opalescing
 • he|she|it has been opalescing
 • we have been opalescing
 • you have been opalescing
 • they have been opalescing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes opalesce në kohët e shkuara

Simple past

 • I opalesced
 • you opalesced
 • he|she|it opalesced
 • we opalesced
 • you opalesced
 • they opalesced

Past continuous

 • I was opalescing
 • you were opalescing
 • he|she|it was opalescing
 • we were opalescing
 • you were opalescing
 • they were opalescing

Past perfect

 • I had opalesced
 • you had opalesced
 • he|she|it had opalesced
 • we had opalesced
 • you had opalesced
 • they had opalesced

Past perfect continuous

 • I had been opalescing
 • you had been opalescing
 • he|she|it had been opalescing
 • we had been opalescing
 • you had been opalescing
 • they had been opalescing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes opalesce në kohët e ardhshme

Future

 • I will opalesce
 • you will opalesce
 • he|she|it will opalesce
 • we will opalesce
 • you will opalesce
 • they will opalesce

Future continuous

 • I will be opalescing
 • you will be opalescing
 • he|she|it will be opalescing
 • we will be opalescing
 • you will be opalescing
 • they will be opalescing

Future perfect

 • I will have opalesced
 • you will have opalesced
 • he|she|it will have opalesced
 • we will have opalesced
 • you will have opalesced
 • they will have opalesced

Future perfect continuous

 • I will have been opalescing
 • you will have been opalescing
 • he|she|it will have been opalescing
 • we will have been opalescing
 • you will have been opalescing
 • they will have been opalescing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen opalesce

Present participle

 • opalescing

Past participle

 • opalesced

Perfect Participle

 • having opalesced

Imperative në anglisht, për foljen opalesce

Imperative

 • opalesce
 • let's opalesce
 • opalesce

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: intermingle jilt nobble oil ooze opaque oppress overthink prickle retrieve venge