Zgjedhimi i foljes oppress në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes oppress në anglisht.

Zgjedhimi e foljes oppress në kohën e tashme

Present Tense

 • I oppress
 • you oppress
 • he|she|it oppresses
 • we oppress
 • you oppress
 • they oppress

Present Continuous

 • I am oppressing
 • you are oppressing
 • he|she|it is oppressing
 • we are oppressing
 • you are oppressing
 • they are oppressing

Present Perfect

 • I have oppressed
 • you have oppressed
 • he|she|it has oppressed
 • we have oppressed
 • you have oppressed
 • they have oppressed

Present Perfect Continuous

 • I have been oppressing
 • you have been oppressing
 • he|she|it has been oppressing
 • we have been oppressing
 • you have been oppressing
 • they have been oppressing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes oppress në kohët e shkuara

Simple past

 • I oppressed
 • you oppressed
 • he|she|it oppressed
 • we oppressed
 • you oppressed
 • they oppressed

Past continuous

 • I was oppressing
 • you were oppressing
 • he|she|it was oppressing
 • we were oppressing
 • you were oppressing
 • they were oppressing

Past perfect

 • I had oppressed
 • you had oppressed
 • he|she|it had oppressed
 • we had oppressed
 • you had oppressed
 • they had oppressed

Past perfect continuous

 • I had been oppressing
 • you had been oppressing
 • he|she|it had been oppressing
 • we had been oppressing
 • you had been oppressing
 • they had been oppressing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes oppress në kohët e ardhshme

Future

 • I will oppress
 • you will oppress
 • he|she|it will oppress
 • we will oppress
 • you will oppress
 • they will oppress

Future continuous

 • I will be oppressing
 • you will be oppressing
 • he|she|it will be oppressing
 • we will be oppressing
 • you will be oppressing
 • they will be oppressing

Future perfect

 • I will have oppressed
 • you will have oppressed
 • he|she|it will have oppressed
 • we will have oppressed
 • you will have oppressed
 • they will have oppressed

Future perfect continuous

 • I will have been oppressing
 • you will have been oppressing
 • he|she|it will have been oppressing
 • we will have been oppressing
 • you will have been oppressing
 • they will have been oppressing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen oppress

Present participle

 • oppressing

Past participle

 • oppressed

Perfect Participle

 • having oppressed

Imperative në anglisht, për foljen oppress

Imperative

 • oppress
 • let's oppress
 • oppress

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: interpellate jobhunt normalise open oppose oppugn orchestrate overvalue prise retweet verjuice