Zgjedhimi i foljes jilt në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes jilt në anglisht.

Zgjedhimi e foljes jilt në kohën e tashme

Present Tense

 • I jilt
 • you jilt
 • he|she|it jilts
 • we jilt
 • you jilt
 • they jilt

Present Continuous

 • I am jilting
 • you are jilting
 • he|she|it is jilting
 • we are jilting
 • you are jilting
 • they are jilting

Present Perfect

 • I have jilted
 • you have jilted
 • he|she|it has jilted
 • we have jilted
 • you have jilted
 • they have jilted

Present Perfect Continuous

 • I have been jilting
 • you have been jilting
 • he|she|it has been jilting
 • we have been jilting
 • you have been jilting
 • they have been jilting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes jilt në kohët e shkuara

Simple past

 • I jilted
 • you jilted
 • he|she|it jilted
 • we jilted
 • you jilted
 • they jilted

Past continuous

 • I was jilting
 • you were jilting
 • he|she|it was jilting
 • we were jilting
 • you were jilting
 • they were jilting

Past perfect

 • I had jilted
 • you had jilted
 • he|she|it had jilted
 • we had jilted
 • you had jilted
 • they had jilted

Past perfect continuous

 • I had been jilting
 • you had been jilting
 • he|she|it had been jilting
 • we had been jilting
 • you had been jilting
 • they had been jilting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes jilt në kohët e ardhshme

Future

 • I will jilt
 • you will jilt
 • he|she|it will jilt
 • we will jilt
 • you will jilt
 • they will jilt

Future continuous

 • I will be jilting
 • you will be jilting
 • he|she|it will be jilting
 • we will be jilting
 • you will be jilting
 • they will be jilting

Future perfect

 • I will have jilted
 • you will have jilted
 • he|she|it will have jilted
 • we will have jilted
 • you will have jilted
 • they will have jilted

Future perfect continuous

 • I will have been jilting
 • you will have been jilting
 • he|she|it will have been jilting
 • we will have been jilting
 • you will have been jilting
 • they will have been jilting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen jilt

Present participle

 • jilting

Past participle

 • jilted

Perfect Participle

 • having jilted

Imperative në anglisht, për foljen jilt

Imperative

 • jilt
 • let's jilt
 • jilt

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: frog gift-wrap invalid jet jiggle jimmy jobhunt levigate neigh ponce succeed