Zgjedhimi i foljes insult në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes insult në anglisht.

Zgjedhimi e foljes insult në kohën e tashme

Present Tense

 • I insult
 • you insult
 • he|she|it insults
 • we insult
 • you insult
 • they insult

Present Continuous

 • I am insulting
 • you are insulting
 • he|she|it is insulting
 • we are insulting
 • you are insulting
 • they are insulting

Present Perfect

 • I have insulted
 • you have insulted
 • he|she|it has insulted
 • we have insulted
 • you have insulted
 • they have insulted

Present Perfect Continuous

 • I have been insulting
 • you have been insulting
 • he|she|it has been insulting
 • we have been insulting
 • you have been insulting
 • they have been insulting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes insult në kohët e shkuara

Simple past

 • I insulted
 • you insulted
 • he|she|it insulted
 • we insulted
 • you insulted
 • they insulted

Past continuous

 • I was insulting
 • you were insulting
 • he|she|it was insulting
 • we were insulting
 • you were insulting
 • they were insulting

Past perfect

 • I had insulted
 • you had insulted
 • he|she|it had insulted
 • we had insulted
 • you had insulted
 • they had insulted

Past perfect continuous

 • I had been insulting
 • you had been insulting
 • he|she|it had been insulting
 • we had been insulting
 • you had been insulting
 • they had been insulting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes insult në kohët e ardhshme

Future

 • I will insult
 • you will insult
 • he|she|it will insult
 • we will insult
 • you will insult
 • they will insult

Future continuous

 • I will be insulting
 • you will be insulting
 • he|she|it will be insulting
 • we will be insulting
 • you will be insulting
 • they will be insulting

Future perfect

 • I will have insulted
 • you will have insulted
 • he|she|it will have insulted
 • we will have insulted
 • you will have insulted
 • they will have insulted

Future perfect continuous

 • I will have been insulting
 • you will have been insulting
 • he|she|it will have been insulting
 • we will have been insulting
 • you will have been insulting
 • they will have been insulting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen insult

Present participle

 • insulting

Past participle

 • insulted

Perfect Participle

 • having insulted

Imperative në anglisht, për foljen insult

Imperative

 • insult
 • let's insult
 • insult

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: floor frank inebriate instill insulate insure intercalate judge misremember pester steamroller yawp