Zgjedhimi i foljes insulate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes insulate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes insulate në kohën e tashme

Present Tense

 • I insulate
 • you insulate
 • he|she|it insulates
 • we insulate
 • you insulate
 • they insulate

Present Continuous

 • I am insulating
 • you are insulating
 • he|she|it is insulating
 • we are insulating
 • you are insulating
 • they are insulating

Present Perfect

 • I have insulated
 • you have insulated
 • he|she|it has insulated
 • we have insulated
 • you have insulated
 • they have insulated

Present Perfect Continuous

 • I have been insulating
 • you have been insulating
 • he|she|it has been insulating
 • we have been insulating
 • you have been insulating
 • they have been insulating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes insulate në kohët e shkuara

Simple past

 • I insulated
 • you insulated
 • he|she|it insulated
 • we insulated
 • you insulated
 • they insulated

Past continuous

 • I was insulating
 • you were insulating
 • he|she|it was insulating
 • we were insulating
 • you were insulating
 • they were insulating

Past perfect

 • I had insulated
 • you had insulated
 • he|she|it had insulated
 • we had insulated
 • you had insulated
 • they had insulated

Past perfect continuous

 • I had been insulating
 • you had been insulating
 • he|she|it had been insulating
 • we had been insulating
 • you had been insulating
 • they had been insulating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes insulate në kohët e ardhshme

Future

 • I will insulate
 • you will insulate
 • he|she|it will insulate
 • we will insulate
 • you will insulate
 • they will insulate

Future continuous

 • I will be insulating
 • you will be insulating
 • he|she|it will be insulating
 • we will be insulating
 • you will be insulating
 • they will be insulating

Future perfect

 • I will have insulated
 • you will have insulated
 • he|she|it will have insulated
 • we will have insulated
 • you will have insulated
 • they will have insulated

Future perfect continuous

 • I will have been insulating
 • you will have been insulating
 • he|she|it will have been insulating
 • we will have been insulating
 • you will have been insulating
 • they will have been insulating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen insulate

Present participle

 • insulating

Past participle

 • insulated

Perfect Participle

 • having insulated

Imperative në anglisht, për foljen insulate

Imperative

 • insulate
 • let's insulate
 • insulate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: floodlight franchise inearth instil insufflate insult interbreed judder misread pervert steamroll yawn