Zgjedhimi i foljes bank në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes bank në anglisht.

Zgjedhimi e foljes bank në kohën e tashme

Present Tense

 • I bank
 • you bank
 • he|she|it banks
 • we bank
 • you bank
 • they bank

Present Continuous

 • I am banking
 • you are banking
 • he|she|it is banking
 • we are banking
 • you are banking
 • they are banking

Present Perfect

 • I have banked
 • you have banked
 • he|she|it has banked
 • we have banked
 • you have banked
 • they have banked

Present Perfect Continuous

 • I have been banking
 • you have been banking
 • he|she|it has been banking
 • we have been banking
 • you have been banking
 • they have been banking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes bank në kohët e shkuara

Simple past

 • I banked
 • you banked
 • he|she|it banked
 • we banked
 • you banked
 • they banked

Past continuous

 • I was banking
 • you were banking
 • he|she|it was banking
 • we were banking
 • you were banking
 • they were banking

Past perfect

 • I had banked
 • you had banked
 • he|she|it had banked
 • we had banked
 • you had banked
 • they had banked

Past perfect continuous

 • I had been banking
 • you had been banking
 • he|she|it had been banking
 • we had been banking
 • you had been banking
 • they had been banking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes bank në kohët e ardhshme

Future

 • I will bank
 • you will bank
 • he|she|it will bank
 • we will bank
 • you will bank
 • they will bank

Future continuous

 • I will be banking
 • you will be banking
 • he|she|it will be banking
 • we will be banking
 • you will be banking
 • they will be banking

Future perfect

 • I will have banked
 • you will have banked
 • he|she|it will have banked
 • we will have banked
 • you will have banked
 • they will have banked

Future perfect continuous

 • I will have been banking
 • you will have been banking
 • he|she|it will have been banking
 • we will have been banking
 • you will have been banking
 • they will have been banking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen bank

Present participle

 • banking

Past participle

 • banked

Perfect Participle

 • having banked

Imperative në anglisht, për foljen bank

Imperative

 • bank
 • let's bank
 • bank

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: augur bamboozle banish bankroll barbecue blandish chorus decode hospitalize out