Zgjedhimi i foljes blandish në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes blandish në anglisht.

Zgjedhimi e foljes blandish në kohën e tashme

Present Tense

 • I blandish
 • you blandish
 • he|she|it blandishes
 • we blandish
 • you blandish
 • they blandish

Present Continuous

 • I am blandishing
 • you are blandishing
 • he|she|it is blandishing
 • we are blandishing
 • you are blandishing
 • they are blandishing

Present Perfect

 • I have blandished
 • you have blandished
 • he|she|it has blandished
 • we have blandished
 • you have blandished
 • they have blandished

Present Perfect Continuous

 • I have been blandishing
 • you have been blandishing
 • he|she|it has been blandishing
 • we have been blandishing
 • you have been blandishing
 • they have been blandishing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes blandish në kohët e shkuara

Simple past

 • I blandished
 • you blandished
 • he|she|it blandished
 • we blandished
 • you blandished
 • they blandished

Past continuous

 • I was blandishing
 • you were blandishing
 • he|she|it was blandishing
 • we were blandishing
 • you were blandishing
 • they were blandishing

Past perfect

 • I had blandished
 • you had blandished
 • he|she|it had blandished
 • we had blandished
 • you had blandished
 • they had blandished

Past perfect continuous

 • I had been blandishing
 • you had been blandishing
 • he|she|it had been blandishing
 • we had been blandishing
 • you had been blandishing
 • they had been blandishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes blandish në kohët e ardhshme

Future

 • I will blandish
 • you will blandish
 • he|she|it will blandish
 • we will blandish
 • you will blandish
 • they will blandish

Future continuous

 • I will be blandishing
 • you will be blandishing
 • he|she|it will be blandishing
 • we will be blandishing
 • you will be blandishing
 • they will be blandishing

Future perfect

 • I will have blandished
 • you will have blandished
 • he|she|it will have blandished
 • we will have blandished
 • you will have blandished
 • they will have blandished

Future perfect continuous

 • I will have been blandishing
 • you will have been blandishing
 • he|she|it will have been blandishing
 • we will have been blandishing
 • you will have been blandishing
 • they will have been blandishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen blandish

Present participle

 • blandishing

Past participle

 • blandished

Perfect Participle

 • having blandished

Imperative në anglisht, për foljen blandish

Imperative

 • blandish
 • let's blandish
 • blandish

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: beseech blackmail blanch blank blazon buddy compare derogate inebriate paganize