Zgjedhimi i foljes banish në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes banish në anglisht.

Zgjedhimi e foljes banish në kohën e tashme

Present Tense

 • I banish
 • you banish
 • he|she|it banishes
 • we banish
 • you banish
 • they banish

Present Continuous

 • I am banishing
 • you are banishing
 • he|she|it is banishing
 • we are banishing
 • you are banishing
 • they are banishing

Present Perfect

 • I have banished
 • you have banished
 • he|she|it has banished
 • we have banished
 • you have banished
 • they have banished

Present Perfect Continuous

 • I have been banishing
 • you have been banishing
 • he|she|it has been banishing
 • we have been banishing
 • you have been banishing
 • they have been banishing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes banish në kohët e shkuara

Simple past

 • I banished
 • you banished
 • he|she|it banished
 • we banished
 • you banished
 • they banished

Past continuous

 • I was banishing
 • you were banishing
 • he|she|it was banishing
 • we were banishing
 • you were banishing
 • they were banishing

Past perfect

 • I had banished
 • you had banished
 • he|she|it had banished
 • we had banished
 • you had banished
 • they had banished

Past perfect continuous

 • I had been banishing
 • you had been banishing
 • he|she|it had been banishing
 • we had been banishing
 • you had been banishing
 • they had been banishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes banish në kohët e ardhshme

Future

 • I will banish
 • you will banish
 • he|she|it will banish
 • we will banish
 • you will banish
 • they will banish

Future continuous

 • I will be banishing
 • you will be banishing
 • he|she|it will be banishing
 • we will be banishing
 • you will be banishing
 • they will be banishing

Future perfect

 • I will have banished
 • you will have banished
 • he|she|it will have banished
 • we will have banished
 • you will have banished
 • they will have banished

Future perfect continuous

 • I will have been banishing
 • you will have been banishing
 • he|she|it will have been banishing
 • we will have been banishing
 • you will have been banishing
 • they will have been banishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen banish

Present participle

 • banishing

Past participle

 • banished

Perfect Participle

 • having banished

Imperative në anglisht, për foljen banish

Imperative

 • banish
 • let's banish
 • banish

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: augment ballyrag bang bank barbarize blanch chortle decoct hospitalise oust