Zgjedhimi i foljes out në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes out në anglisht.

Zgjedhimi e foljes out në kohën e tashme

Present Tense

 • I out
 • you out
 • he|she|it outs
 • we out
 • you out
 • they out

Present Continuous

 • I am outing
 • you are outing
 • he|she|it is outing
 • we are outing
 • you are outing
 • they are outing

Present Perfect

 • I have outed
 • you have outed
 • he|she|it has outed
 • we have outed
 • you have outed
 • they have outed

Present Perfect Continuous

 • I have been outing
 • you have been outing
 • he|she|it has been outing
 • we have been outing
 • you have been outing
 • they have been outing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes out në kohët e shkuara

Simple past

 • I outed
 • you outed
 • he|she|it outed
 • we outed
 • you outed
 • they outed

Past continuous

 • I was outing
 • you were outing
 • he|she|it was outing
 • we were outing
 • you were outing
 • they were outing

Past perfect

 • I had outed
 • you had outed
 • he|she|it had outed
 • we had outed
 • you had outed
 • they had outed

Past perfect continuous

 • I had been outing
 • you had been outing
 • he|she|it had been outing
 • we had been outing
 • you had been outing
 • they had been outing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes out në kohët e ardhshme

Future

 • I will out
 • you will out
 • he|she|it will out
 • we will out
 • you will out
 • they will out

Future continuous

 • I will be outing
 • you will be outing
 • he|she|it will be outing
 • we will be outing
 • you will be outing
 • they will be outing

Future perfect

 • I will have outed
 • you will have outed
 • he|she|it will have outed
 • we will have outed
 • you will have outed
 • they will have outed

Future perfect continuous

 • I will have been outing
 • you will have been outing
 • he|she|it will have been outing
 • we will have been outing
 • you will have been outing
 • they will have been outing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen out

Present participle

 • outing

Past participle

 • outed

Perfect Participle

 • having outed

Imperative në anglisht, për foljen out

Imperative

 • out
 • let's out
 • out

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: introject jug obey oscillate oust out-herod outdate paganize program revoke vise