Zgjedhimi i foljes varitype në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes varitype në anglisht.

Zgjedhimi e foljes varitype në kohën e tashme

Present Tense

 • I varitype
 • you varitype
 • he|she|it varitypes
 • we varitype
 • you varitype
 • they varitype

Present Continuous

 • I am varityping
 • you are varityping
 • he|she|it is varityping
 • we are varityping
 • you are varityping
 • they are varityping

Present Perfect

 • I have varityped
 • you have varityped
 • he|she|it has varityped
 • we have varityped
 • you have varityped
 • they have varityped

Present Perfect Continuous

 • I have been varityping
 • you have been varityping
 • he|she|it has been varityping
 • we have been varityping
 • you have been varityping
 • they have been varityping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes varitype në kohët e shkuara

Simple past

 • I varityped
 • you varityped
 • he|she|it varityped
 • we varityped
 • you varityped
 • they varityped

Past continuous

 • I was varityping
 • you were varityping
 • he|she|it was varityping
 • we were varityping
 • you were varityping
 • they were varityping

Past perfect

 • I had varityped
 • you had varityped
 • he|she|it had varityped
 • we had varityped
 • you had varityped
 • they had varityped

Past perfect continuous

 • I had been varityping
 • you had been varityping
 • he|she|it had been varityping
 • we had been varityping
 • you had been varityping
 • they had been varityping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes varitype në kohët e ardhshme

Future

 • I will varitype
 • you will varitype
 • he|she|it will varitype
 • we will varitype
 • you will varitype
 • they will varitype

Future continuous

 • I will be varityping
 • you will be varityping
 • he|she|it will be varityping
 • we will be varityping
 • you will be varityping
 • they will be varityping

Future perfect

 • I will have varityped
 • you will have varityped
 • he|she|it will have varityped
 • we will have varityped
 • you will have varityped
 • they will have varityped

Future perfect continuous

 • I will have been varityping
 • you will have been varityping
 • he|she|it will have been varityping
 • we will have been varityping
 • you will have been varityping
 • they will have been varityping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen varitype

Present participle

 • varityping

Past participle

 • varityped

Perfect Participle

 • having varityped

Imperative në anglisht, për foljen varitype

Imperative

 • varitype
 • let's varitype
 • varitype

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: deepfry fortress stickybeak subsidise unthink vanish variolate varnish vegetate whimper