Zgjedhimi i foljes subsidise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes subsidise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes subsidise në kohën e tashme

Present Tense

 • I subsidise
 • you subsidise
 • he|she|it subsidises
 • we subsidise
 • you subsidise
 • they subsidise

Present Continuous

 • I am subsidising
 • you are subsidising
 • he|she|it is subsidising
 • we are subsidising
 • you are subsidising
 • they are subsidising

Present Perfect

 • I have subsidised
 • you have subsidised
 • he|she|it has subsidised
 • we have subsidised
 • you have subsidised
 • they have subsidised

Present Perfect Continuous

 • I have been subsidising
 • you have been subsidising
 • he|she|it has been subsidising
 • we have been subsidising
 • you have been subsidising
 • they have been subsidising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes subsidise në kohët e shkuara

Simple past

 • I subsidised
 • you subsidised
 • he|she|it subsidised
 • we subsidised
 • you subsidised
 • they subsidised

Past continuous

 • I was subsidising
 • you were subsidising
 • he|she|it was subsidising
 • we were subsidising
 • you were subsidising
 • they were subsidising

Past perfect

 • I had subsidised
 • you had subsidised
 • he|she|it had subsidised
 • we had subsidised
 • you had subsidised
 • they had subsidised

Past perfect continuous

 • I had been subsidising
 • you had been subsidising
 • he|she|it had been subsidising
 • we had been subsidising
 • you had been subsidising
 • they had been subsidising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes subsidise në kohët e ardhshme

Future

 • I will subsidise
 • you will subsidise
 • he|she|it will subsidise
 • we will subsidise
 • you will subsidise
 • they will subsidise

Future continuous

 • I will be subsidising
 • you will be subsidising
 • he|she|it will be subsidising
 • we will be subsidising
 • you will be subsidising
 • they will be subsidising

Future perfect

 • I will have subsidised
 • you will have subsidised
 • he|she|it will have subsidised
 • we will have subsidised
 • you will have subsidised
 • they will have subsidised

Future perfect continuous

 • I will have been subsidising
 • you will have been subsidising
 • he|she|it will have been subsidising
 • we will have been subsidising
 • you will have been subsidising
 • they will have been subsidising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen subsidise

Present participle

 • subsidising

Past participle

 • subsidised

Perfect Participle

 • having subsidised

Imperative në anglisht, për foljen subsidise

Imperative

 • subsidise
 • let's subsidise
 • subsidise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: catnap dose rubber-stamp scout strain subordinate subside subsidize subtend taperecord unsaddle