Zgjedhimi i foljes variolate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes variolate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes variolate në kohën e tashme

Present Tense

 • I variolate
 • you variolate
 • he|she|it variolates
 • we variolate
 • you variolate
 • they variolate

Present Continuous

 • I am variolating
 • you are variolating
 • he|she|it is variolating
 • we are variolating
 • you are variolating
 • they are variolating

Present Perfect

 • I have variolated
 • you have variolated
 • he|she|it has variolated
 • we have variolated
 • you have variolated
 • they have variolated

Present Perfect Continuous

 • I have been variolating
 • you have been variolating
 • he|she|it has been variolating
 • we have been variolating
 • you have been variolating
 • they have been variolating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes variolate në kohët e shkuara

Simple past

 • I variolated
 • you variolated
 • he|she|it variolated
 • we variolated
 • you variolated
 • they variolated

Past continuous

 • I was variolating
 • you were variolating
 • he|she|it was variolating
 • we were variolating
 • you were variolating
 • they were variolating

Past perfect

 • I had variolated
 • you had variolated
 • he|she|it had variolated
 • we had variolated
 • you had variolated
 • they had variolated

Past perfect continuous

 • I had been variolating
 • you had been variolating
 • he|she|it had been variolating
 • we had been variolating
 • you had been variolating
 • they had been variolating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes variolate në kohët e ardhshme

Future

 • I will variolate
 • you will variolate
 • he|she|it will variolate
 • we will variolate
 • you will variolate
 • they will variolate

Future continuous

 • I will be variolating
 • you will be variolating
 • he|she|it will be variolating
 • we will be variolating
 • you will be variolating
 • they will be variolating

Future perfect

 • I will have variolated
 • you will have variolated
 • he|she|it will have variolated
 • we will have variolated
 • you will have variolated
 • they will have variolated

Future perfect continuous

 • I will have been variolating
 • you will have been variolating
 • he|she|it will have been variolating
 • we will have been variolating
 • you will have been variolating
 • they will have been variolating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen variolate

Present participle

 • variolating

Past participle

 • variolated

Perfect Participle

 • having variolated

Imperative në anglisht, për foljen variolate

Imperative

 • variolate
 • let's variolate
 • variolate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: deepfreeze fortify sticky subside unteach vandalize variegate varitype veer while