Zgjedhimi i foljes summer në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes summer në anglisht.

Zgjedhimi e foljes summer në kohën e tashme

Present Tense

 • I summer
 • you summer
 • he|she|it summers
 • we summer
 • you summer
 • they summer

Present Continuous

 • I am summering
 • you are summering
 • he|she|it is summering
 • we are summering
 • you are summering
 • they are summering

Present Perfect

 • I have summered
 • you have summered
 • he|she|it has summered
 • we have summered
 • you have summered
 • they have summered

Present Perfect Continuous

 • I have been summering
 • you have been summering
 • he|she|it has been summering
 • we have been summering
 • you have been summering
 • they have been summering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes summer në kohët e shkuara

Simple past

 • I summered
 • you summered
 • he|she|it summered
 • we summered
 • you summered
 • they summered

Past continuous

 • I was summering
 • you were summering
 • he|she|it was summering
 • we were summering
 • you were summering
 • they were summering

Past perfect

 • I had summered
 • you had summered
 • he|she|it had summered
 • we had summered
 • you had summered
 • they had summered

Past perfect continuous

 • I had been summering
 • you had been summering
 • he|she|it had been summering
 • we had been summering
 • you had been summering
 • they had been summering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes summer në kohët e ardhshme

Future

 • I will summer
 • you will summer
 • he|she|it will summer
 • we will summer
 • you will summer
 • they will summer

Future continuous

 • I will be summering
 • you will be summering
 • he|she|it will be summering
 • we will be summering
 • you will be summering
 • they will be summering

Future perfect

 • I will have summered
 • you will have summered
 • he|she|it will have summered
 • we will have summered
 • you will have summered
 • they will have summered

Future perfect continuous

 • I will have been summering
 • you will have been summering
 • he|she|it will have been summering
 • we will have been summering
 • you will have been summering
 • they will have been summering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen summer

Present participle

 • summering

Past participle

 • summered

Perfect Participle

 • having summered

Imperative në anglisht, për foljen summer

Imperative

 • summer
 • let's summer
 • summer

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chance drabble salute scunge stun sulphonate summarize summersault superannuate telex upchuck